Skupina je v današnjem sporočilu za javnost zapisala, da je čisti dobiček ob neupoštevanju enkratnih poslovnih dogodkov v primerjavi z enakim obdobjem lani zrasel za 8,4 odstotka na 80,4 milijona kun (10,95 milijona evrov).

Rast prihodkov Atlantic Grupe je posledica dobrega poslovanja na področju športne prehrane, ki je od januarja do konca septembra zabeležila največje povečanje prihodkov od prodaje doslej (+11,8 odstotka) in lekarniške divizije Pharma (+6,3 odstotka).

Družba je največ blaga prodala na Hrvaškem, in sicer 55 odstotkov, na mednarodnih trgih pa 45 odstotkov. Največji tuji trg skupine ostaja Nemčija, prodaja pa je najbolj zrasla na slovenskem trgu, kjer je podjetje prihodke skoraj podvojilo, in na italijanskem trgu, kjer je bila rast 18-odstotna.

Ko bodo v družbi končali nakup Droge Kolinske, bodo na mednarodnih trgih prodali 70 odstotkov blaga. Največji trg bo predstavljala Nemčija, sledili pa ji bosta Srbija in Slovenija.

Takrat bo Atlantic Grupa ena od vodilnih družb prehrambene industrije v regiji. Njeni prihodki bodo znašali okoli 635 milijonov evrov, zaposlovala pa bo 4500 ljudi, so še napovedali v podjetju.