Skupna nominalna vrednost ponujenih obveznic je največ 100 milijonov evrov. Obveznice imajo ročnost sedem let. Obrestna mera je nespremenljiva in znaša 6,25 odstotka letno. Obresti se izplačujejo vsakega 24. maja v tekočem letu do dospelosti obveznice, glavnica pa dospe v plačilo 24. maja 2017, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz NLB.

Vpisovanje obveznic bo potekalo v vseh poslovalnicah NLB in 12 izbranih poslovalnicah Banke Celje v rednem delovnem času poslovalnic. Izjema bo zadnji dan prodaje obveznic, ko bo vpisovanje možno le do 13. ure oziroma do trenutka, ko bodo vpisane in vplačane vse razpoložljive obveznice. Obveznice morajo biti vplačane isti dan, kot so vpisane (najpozneje do konca delovnega dne).

Vpisovanje in vplačevanje obveznic bo potekalo brez omejitev: najmanjši znesek vpisa predstavlja en apoen obveznice, navzgor pa je vpis obveznic omejen le s številom razpoložljivih obveznic. Prodaja obveznic se bo lahko zaključila predčasno, če bodo pred končnim rokom vpisane in vplačane vse ponujene obveznice.

Kot so spomnili v NLB, kjer so prodajo obveznic vsej zainteresirani javnosti napovedali v začetku aprila, je izdaja obveznic namenjena krepitvi kapitalske ustreznosti NLB. Obveznica bo izdana na domačem trgu brez poroštva države. "S tem bo tudi prebivalstvu na voljo nov, zanimiv naložbeni inštrument," so ocenili.

Vse informacije oz. prospekt za prodajo podrejenih obveznic in njegov povzetek s podrobnim seznamom vpisnih mest so med drugim na voljo na spletni strani www.nlb.si in v vseh vpisnih mestih, so še navedli.