Wohlfarth je poznan kot najboljši kuhar v Evropi, njegovo restavracijo v Schwarzwaldskem gozdu pa obiskujejo zvezdniki s celega sveta. Na Mednarodni vesoljski postaji so že prejeli prvo pošiljko slastnega menija, ki ima rok trajanja omejenega na dve leti.

Glavni kuhar, ki je kuhal tudi za Billa Clintona, Angelo Merkel in Sophio Loren, je pri pripravi menija moral upoštevati, da se astronavti nahajajo 402 kilometra nad Zemljo. Preslana hrana slabo vpliva na kosti, pomemben pa je predvsem vitamin D, saj primanjkuje sončne svetlobe. Ker imajo astronavti v vesolju spremenjen okus, pa je hrani dodano več začimb.

Slavnih omak, ki jih Harald ponuja svojim gostom v hotelu Traube Tonbach, na „vesoljskem meniju“ ni. Nevarnost, da bi se kaj polilo, je prevelika. „V breztežnosti je preveč tveganja, da bi se omaka polila in prišla v stik z električnimi napravami,“ je dejal.

„Morali smo prehoditi mnogo ovir. Pripravljanje menija je bil pravi izziv, vendar sem užival v njem, saj sem poskusil hrano, ki so jo jedli prej, in začel sočustvovati z njimi. Hrana je bila primerna za mačke, ne za ljudi,“ je še dodal.