Omenjena portugalska spletna stran je slovensko reprezentanco ovrednotila s 45 milijoni evrov, kar je najmanj v skupini C. Anglija je "težka" 440, ZDA in Alžirija pa po 55 milijonov evrov.

Za Španijo so se uvrstile Brazilija (515), Francija (450), Anglija (440), Italija (400), Argentina (390), Portugalska (340), Nemčija (305) ...

V ocenjevanju posamezne reprezentance so sodelovali predstavniki Mednarodne nogometne zveze (FIFA) ter številni nogometni menedžerji in ogledniki, upoštevana pa je bila tržna vrednost 25 igralcev posamezne reprezentance, ki so nastopili v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Na prvem nogometnem mundialu na afriških tleh bo denarno najbolj "težka" skupina G (Brazilija, Severna Koreja, Slonokoščena obala in Portugalska), njena vrednost pa znaša 1,050 milijarde evrov.

Od selektorjev ima najbolj donosno pogodbo selektor angleške reprezentance - Italijan Fabio Capello, ki letno zasluži 8,8 milijona evrov. Na drugem mestu je prvi strokovni mož Italije Marcello Lippi (tri milijone evrov), tretji Nemec Joachim Löw (2,2 milijona evrov), selektorja Brazilije Carlos Dunga in Argentine Diego Maradona pa na leto zaslužita po 800.000 evrov.

Portugalski medij navaja bruto zneske, pri nekaterih selektorjih pa niso vštete nagrade za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Francoski selektor Raymond Domenech, denimo, na leto zasluži 560.000 evrov, za uvrstitev na zaključni turnir pa je od francoske nogometne zveze prejel dodatno nagrado v višini 826.222 evrov.

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je po poročanju www.futebolfinance.com med 32 selektorji na 25. mestu, njegova letna plača pa naj bi znašala 245.000 evrov.