Najpomembnejša tekma večera je bila v Torinu. Juventus in Bayern sta namreč odločala o drugem in tretjem mestu. Pot v osmino finala so si na koncu z drugim mestom priigrali Bavarci, ki so slavili s 4:1. Italijane, ki jim ostaja le evropska liga, je v vodstvo v 19. minuti povedel David Trezeguet, v 30. minuti pa je Martin Caceres v kazenskem prostoru naivno podrl Ivico Olića, kar je Hans-Jörg Butt unovčil z bele točke. Nemce je na prag napredovanja v 52. minuti popeljal Olić, Mario Gomez v 83. minuti in Anatolij Timoščuk v sodnikovem podaljšku pa sta le še potrdila zasluženo Bayernovo pot med 16, hkrati pa še bolj zatresla stolček Juventusovega stratega Cira Ferrare. Na drugi tekmi te skupine je prvi v skupini Bordeaux v gosteh premagal Maccabi Haifo z golom Jussieja v 13. minuti.

V skupini B si je že pred tem krogom United zagotovil osmino finala, zanjo sta se borila še Wolfsburg in moskovski CSKA, "krajšo" pa je potegnil nemški predstavnik, ki gre v evropsko ligo. To pa predvsem po zaslugi Michaela Owna, ki je s tremi goli (44., 83., 90.) pokopal nemško upanje. Vmes je Edin Džeko v 56. minuti le "razdražil" domače navijače. V Carigradu pa sta se pomerila Bešiktaš in CSKA, ki je po lepem zadetku Miloša Krasića povedel v 41. minuti. Le štiri minute pred koncem "rednega" dela je Turkom izenačenje prinesel Bobo, toda v šesti minuti sodnikovega podaljška so do zmage in napredovanja prišli Moskovčani. Zadel je Jevgenij Aldonin.

V skupini C so bili pred današnjimi tekmami v igri za napredovanje še Real, Milan in Marseille. Na koncu so se veselili Madridčani in Milančani. V Marseillu je Real v vodstvo že v peti minuti popeljal Cristiano Ronaldo, Lucho Gonzalez pa je hitro izenačil (11.). V drugem polčasu so spet povedli gosti prek Raula Albiola (60.), Lucho pa je imel malce zatem priložnost za novo izenačenje z bele točke, a je zadel prečko. To je kaznoval Cristiano Ronaldo s svojim drugim golom na tekmi. Na drugi tekmi v Zürichu pa so Švicarji nepričakovano povedli v 29. minuti po odlično izvedenem prostem strelu Milana Gajića. Milan se je pobral v drugem polčasu, ko je Alain Rochat v kazenskem prostoru podrl Marca Boriella, si prislužil rdeč karton in zakrivil enajstmetrovko. To je Ronaldinho zanesljivo izvedel in rdeče-črnim zagotovil nadaljevanje tekmovanja.

V skupini D je bilo vse "pomembno" odločeno že pred zadnjim krogom. V "nepomembnih" tekmah je tako Chelsea igral 2:2 z APOEL Nikozijo, Porto pa je v Madridu premagal Atletico s 3:0. Portugalci so v Madridu že v drugi minuti povedli prek Bruna Alvesa, po 15 minutah pa so vodili že 2:0, saj je zadel še Falcao. Atletico je dokončno pokopal Hulk (76.) s tretjim Portovim zadetkom. V Londonu pa so malce presenetljivo v šesti minuti povedli Ciprčani prek Marcina Žewlakowa, vendar je Michael Essien ciprsko prednost kmalu izničil, Didier Drogba z vodilnim golom (26.) pa tekmo usmeril proti pričakovanemu razpletu. A Ciprčani se niso dali in se na Stamford Bridgeu po zaslugi Nenada Mirosavljevića veselili točke, ki pa jim ni pomagala do tretjega mesta. Tega so tako osvojili Španci.

V sredo je na sporedu še zadnjih osem tekem predtekmovanja v ligi prvakov.