Indeks razvoja globalnih trgovcev, oziroma študija trgovinskih investicijskih priložnostih na 30. vzpenjajočih se trgih sveta, ki jo je pripravil A. T. Kearney, kaže, da vzpenjajoči trgi še zmeraj predstavljajo privlačne investicijske priložnosti za globalne trgovce. Zaradi gospodarske krize je hkrati tudi vstop na mnoga izmed teh trgov postal še bolj kritičen in relevanten, so sporočili z mednarodnega svetovalnega podjetja A.T. Kearney.

Z zmanjševanjem obsega prodaje na domačih tržiščih in vztrajno nizko ravnjo potrošništva širitev na globalne trge postaja vse pomembnejša strategija za doseganje rasti. Zaradi svetovne recesije so postale najprivlačnejše nepremičnine na mnogih trgih v razvoju hkrati razpoložljive in cenovno dostopne.

Poleg tega so postale bolj privlačne tudi prevzemne cenitve mnogih trgovinskih akterjev na lokalnih tržiščih. Za razliko od večine razvitih gospodarstev je pričakovati, da bo bruto družbeni proizvod v razvijajočih se gospodarstvih še nadalje beležil rast, čeprav na nekoliko skromnejši stopnji. Prednost omenjenih gospodarstev je tudi dejstvo, da so prebivalci mnogih teh držav mlajši in vse bolj urbani ter kažejo vse večje zanimanje za sodobne trgovinske oblike.

Večje, prožnejše države v razvoju so se znašle na vodilnih mestih lestvice za leto 2009, saj je pričakovati, da bodo ravno te vodile v gospodarsko okrevanje. Kot kaže tudi tokratni kazalec, je Indija že četrtič v zadnjih petih letih najbolj privlačna država za trgovinske investicije. Rusija, Kitajska, Združeni Arabski Emirati, Savdska Arabija, Vietnam, Čile, Brazilija, Slovenija in Malezija so se prav tako znašle med prvimi desetimi državami lestvice.