Fissette je v preteklosti sodeloval s številnimi zmagovalci turnirjev za veliki slam. Komaj 23-letna Poljakinja, ki je v profesionalnih teniških vodah že od leta 2016, je na začetku meseca objavila, da se razhaja s trenerjem Tomaszem Wiktorowskim, s katerim sta uspešno sodelovala tri leta.

Zmagovalka petih turnirjev za grand slam (štirikrat je bila najboljša v Roland Garrosu v Parizu in enkrat na US Opnu v New Yorku) je tudi novico o novem trenerju razkrila na družbenih omrežjih. V izjavi je zapisala, da z veseljem sporoča, da se Wim Fissette pridružuje njeni ekipi.

Poljakinja navdušena nad Belgijcem

»Zdi se, da ima odličen odnos, vizijo in ogromno izkušenj na zelo vrhunski ravni tenisa,« je na družbenih omrežjih med drugim zapisala Iga Šwiatek​, ki je v dosedanji karieri zmagala na 22 turnirjih, njeno razmerje zmag in porazov je 335-73 (več kot 82 odstotna uspešnost), zgolj s turnirskimi nagradami pa je Poljakinja doslej zaslužila več kot 32 milijonov ameriških dolarjev.

Belgijski strokovnjak Fissette, tudi nekdanji teniški igralec, a precej neuspešen (njegova najvišja uvrstitev na svetovni lestvici je bilo 1291. mesto leta 1999), je pred tem sodeloval s številnimi znanimi imeni, med njimi tudi s številkami ena na svetu, kot so bile Belorusinja Victoria Azarenka, Belgijka Kim Clijsters, Romunka Simona Halep, Nemka Angelique Kerber in Japonka Naomi Osaka.

Tudi Osaka si je našla novega

Nazadnje je 44-letnik sodeloval z nekdanjo prvo igralko sveta Naomi Osaka, s katero sta drugič sodelovala v letih 2023 in 2024, prvič pa med letoma 2020 in 2022. Japonka je prejšnji mesec napovedala, da se razhajata, kasneje pa tudi uradno potrdila, da je najela še enega znanega trenerja, 54-letnega Francoza Patricka Mouratogluja.

Iga Šwiatek​, ki se je zaradi »osebnih razlogov« umaknila s prestižnega turnirja WTA 1000 v Pekingu in se kasneje odločila, da ne bo igrala niti v Wuhanu na Kitajskem, je na družbenih omrežjih še sporočila, da se zdaj pripravlja na finale WTA. Sklepno dejanje sezone 2024 v ženskem profesionalnem tenisu bo od 2. do 9. novembra v Rijadu v Savdski Arabiji.

Priporočamo