Tiršek je v predtekmovanju osvojil šesto mesto in si tako zagotovil nastop med osmerico, ki si zagotovi boje za medalje.

V finalu je nato streljal zelo zanesljivo, se kmalu prebil na četrto mesto in nato že med tiste, ki dobijo medalje. V boju na izločanje se je z mirnimi nastopi, ustrelil je tudi 10,7 in 10,8, prebil vse do odločilnega boja za zlato z domačinom Tangyuem de la Forestom.

Paris 2024 Paralympics - Shooting - R4 - Mixed 10m Air Rifle Standing SH2 Final - Chateauroux Shooting Centre, Deols, France - August 30, 2024 Gold medallist Francek Gorazd Tirsek of Slovenia celebrates after the final REUTERS/Eng Chin An

Foto: Reuters

V zadnjih dveh strelih je bil spet natančnejši in na koncu zmagal z 0,2 kroga prednosti. Dosežek 253,3 v finalu pa je tudi nov paraolimpijski rekord.

Bron je dobil Korejec Huntae Seo.

Paris 2024 Paralympics - Shooting - R4 - Mixed 10m Air Rifle Standing SH2 Final - Chateauroux Shooting Centre, Deols, France - August 30, 2024 Gold medallist Francek Gorazd Tirsek of Slovenia celebrates on the podium after the final with silver medallist Tanguy de La Forest of France and bronze medallist Huntae Seo of South Korea REUTERS/Eng Chin An

Foto: Reuters

Disciplina zračna puška stoje je sicer Tirškova najmočnejša; v njej si je pristreljal tri od štirih paraolimpijskih medalj v karieri, drugi je bil tako v Londonu 2012, Riu 2016 kot v Tokiu pred tremi leti. Eno bronasto medaljo ima še v disciplini zračna puška leže R5 iz Tokia pred tremi leti.

Priporočamo