Bukarešta je končala zmagoviti niz ljubljanske ekipe, ki je v uvodnih štirih tekmah premagala hrvaško Podravko Vegeto, romunsko Bistrito, danski Nyköbing in norveški Storhamar.

V prvem polčasu so bile v Stožicah boljše gostje iz romunske prestolnice, ki so v minuli sezoni - v tekmah za preboj v četrtfinale - krimovke zanesljivo premagale s skupnim izidom 60:48.

V polčasu štirje goli zaostanka

Črnogorski trener ljubljanske ekipe Dragan Adžić je v prvem polčasu veliko menjal, priložnost za dokazovanje je v uvodoma ponudil tudi neizkušeni in 190 cm visoki zunanji igralki iz Konga Betchaidelle Ngombele. Igra njegovih varovank v napadu je bolj ali manj slonela na prvi zvezdnici Ani Gros, ki je v uvodnih 15 minutah dosegla pet od skupno sedmih golov Krima.

V 22. minuti so Ljubljančanke prvič na dvoboju zaostale za tri gole (9:12). Razmerje moči na igrišču se ni spremenilo niti po Adžićevi minuti odmora, tri minute kasneje so imele po golu slovenske reprezentantke v vrstah romunske ekipe Elizabeth Omoregie zaostanek štirih golov (11:15), tolikšna razlika je bila tudi na polčasu (15:19).

Slovenske prvakinje so drugo polovico tekme odprle z delnim izidom 3:0, potem ko je dvakrat zadela Črnogorka Jovanka Radičević in enkrat Tamara Mavsar, nato pa so gostje znova zagospodarile v Stožicah in jim v 38. minuti ušle na štiri zadetke (18:22).

Krimovkam je do tedaj največje težave povzročala brazilska vratarka Gabriela Moreschi, ki je do 38. minute zbrala 13 obramb, skupno pa je zaustavila 17 strelov.

Adžićeve varovanke so v nadaljevanju strnile svoje vrste, po golu Radičević v 47. minuti so se približale na gol zaostanka (25:26) ter dansko trenerko na klopi Bukarešte Helle Thomsen prisilile, da je zahtevala minuto odmora.

Borba do konca

Ljubljančanke so se tudi v nadaljevanju borile po svojih najboljših močeh. V 54. minuti so se po golu Gros znova približale na gol zaostanka (27:28), v zadnjih šestih minutah pa jim ni uspelo uprizoriti preobrata. Izkušene rokometašice iz Bukarešte so bile v prelomnih trenutkih bolj zbrane. V 56. minuti so gostiteljicam ušle na tri gole (27:30), prednost pa ubranile do zadnjega zvoka sirene.

V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gros z desetimi goli. Črnogorka Radičević je za Krim dosegla šest, njena rojakinja Tatjana Brnović pa pet zadetkov.

Danes so bile na sporedu vse tekme 5. kroga v skupini A. Podravka Vegeta je v Romuniji premagala Bistrito z 29:25, Storhamar na Danskem Nyköbing s 33:28, francoski Metz pa je bil doma boljši od Ferencvarosa s 24:19.

Po petih krogih je v vodstvu Metz z devetimi točkami, Ferencvaros, Krim Mercator in Bukarešta so zbrali osem, Storhamar tri, Gloria Bistrita in Podravka Vegeta dve, Nyköbing pa je brez točk.

Priporočamo