Kot smo napovedali pri Dnevniku, so bile vse oči na na najbolj zanimivi tekmi sredinega večera v nogometni ligi prvakov med RB Leipzigom in Juventusom uprte v slovenskega napadalca Benjamina Šeška. Slovenski nogometni dragulj je potrdil odlično formo in dvakrat razveselil svoje navijače. Prvič v 30. minuti, ko je Leipzig izvedel šolski protinapad. Vratar Gulacsi je odlično obranil nevaren poskus Juventusa, nato so obrambni igralci izbili žogo na sredino igrišča do Opende, ki je videl v sredini dobro utekajočega Šeška. Nato je sledila prava mala mojstrovina. Izjemno zanesljiva kontrola žoge z desno nogo ob težki podaji in nato strel pod prečko.

Svoj tretji gol na drugi tekmi letošnje lige prvakov, s čimer le za zadetek zaostaja za Harriyem Kanom na lestvici najboljših strelcev, je dosegel v 65 minuti z zanesljivo izvedeno enajstmetrovko. Vse skupaj pa ni bilo dovolj za končno slavje, saj je imel na oba gola Šeška pri Juventusu odgovor njihov zvezdnik Dušan Vlahović. V 82 minuti pa je slalom v kazenskem prostoru rdečih bikov z igralcem manj uprizoril Francisco Conceicao za slavje gostov. Leipzig je tako kot na prvi tekmi, ko so zadetek za poraz po začetnem vodstvu prejeli v zadnjih minutah proti Atleticu, tudi tokrat doživel hladen tuš. »Zelo smo skrušeni. Zelo slab občutek, a nova tekma iz katere se moramo učiti. Odločila je izjemna kvaliteta Vlahovića,« je v srbskem napadalcu, ki je prav tako dosegel dva izjemna zadetka, razloge za poraz iskal trener Leipziga ​Marco Rose. ​Dopolnil ga je igralec vezne vrste Nicolas Seiwald: »Ob prednosti 2:1 in igralcu več, bi morali odigrati drugače. Morali bi iti po tretji zadetek in odločiti tekmo. Gre za našo napako, na žalost pa na koncu nismo izkoristili niti priložnosti za izenačenje.«

Razumljivo je bilo povsem drugačno videnje tekme na drugi strani igrišča. »Po vseh odločitvah, ki niso bile v naš prid, smo ohranili pravi pristop. Izjemna predstava mojih igralcev in zaslužena zmaga,« je bil kratek trener Thiago Motta. »Vedeli smo, da bo to težka tekma. Še posebno, ko smo ostali brez našega vratarja in pol ure igrali brez enega igralca. Sam sem zelo zadovoljen z dvema zadetkoma in zmago,« pa je povedal igralec tekme Dušan Vlahović.

​Sredin večer v celoti ni bil namenjen slovenskim nogometašem v ligi prvakov, saj so vsi s svojimi klubi doživeli poraz. Sturm je doma z 0:1 izgubil proti Bruggeju, pravo blamažo pa si je v Lizboni privoščil Atletico Madrid. Kako slabi so bili gostje kaže podatek, da je bil Jan Oblak kljub štirimi prejetimi goli najboljši igralec ekipe. »Od začetka je šlo vse narobe. Ne znam razložiti zakaj, a izgledalo je, kot bi ostali v Madridu,« je bil slikovit ​Jan Oblak. »Vsa odgovornost za takšno predstavo je na meni,« pa je krivdo prevzel trener ​Diego Simeone. Poraz je doživel tudi branilec naslova Real Madrid, ki je izgubil proti Lillu in vodilni klub po prvem delu Bayern, ki ni bil kos Aston Villi. 

Semafor lige prvakov

2. krog, sreda: Girona – Feyenoord 2:3 (1:2), Šahtar Doneck – Atalanta 0:3 (0:2), Benfica – Atletico Madrid 4:0 (1:0) (Oblak branil celo tekmo), Dinamo Zagreb – Monaco 2:2 (1:0), Liverpool – Bologna 2:0 (1:), Lille – Real Madrid 1:0 (1:0), Sturm Gradec – Brugge 0:1 (0:1) (Horvat igral od 66', Malić je bil na klopi (oba Graz)), Aston Villa – Bayern München 1:0 (0:0), Leipzig – Juventus 2:3 (1:1) (Šeško dva zadetka, igral celo tekmo).

Priporočamo