Zdaj 38-letni Gago je v Boci Juniors leta 2004 začel svojo dolgo in bogato nogometno kariero, v matičnem klubu pa je sprva ostal dve sezoni. Med letoma 2007 in 2012 je nosil dres madridskega Reala (odigral je 92 tekem in dosegel en gol), nato je bil za eno sezono posojen italijanski Romi. Njegova naslednja nogometna destinacija je bila španska Valencia, kmalu pa je sledila posoja v argentinski klub Velez Sarsfield.

Leta 2013 se je vrnil v Boco Juniors, kjer je ostal šest let, v karieri pa je zadnjo sezono 2019/20 spet oddelal v klubu Velez Sarsfield. V vseh klubih v 16-letni karieri karieri, ki so jo v veliki meri zaznamovale tudi poškodbe, je igral na 298 tekmah in dosegel osem golov, med letoma 2007 in 2017 pa je bil tudi reprezentant Argentine in z njo nastopil tudi v finalu svetovnega prvenstva leta 2014, ko je slavila Nemčija. V modro-belem dresu domovine je zbral 61 tekem, nasprotnikovih mrež pa ni zatresel niti enkrat.

Težko delo za novega trenerja

Trenersko kariero je začel leta 2021 v argentinskem prvoligašu Aldosivi iz Mar del Plate, še istega leta pa je sedel na klop ekipe Racing Club v okolici Buenos Airesa, kjer je ostal do leta 2023. Dembra istega leta je postal glavni strateg mehiškega kluba Guadalajara, toda pred dnevi so se poti kluba in trenerja sporazumno razšle, Gago pa se je vrnil v matični klub oziroma na »mesto zločina«.

Na trenerskem stolčku je zamenjal 45-letnega rojaka Diega Martineza, ki je pred nekaj tedni odstopil po povprečni sezoni. »Fernando ve, da je tukaj doma. Zelo smo veseli in ponosni, da je spet pri nas,« je dejal predsednik kluba Juan Roman Riquelme, še ena izmed argentinskih nogometnih legend. Gago bo na Bocini na klopi v argentinskem prvenstvu debitiral v soboto proti Tigreju. Deset krogov pred koncem argentinskega državnega prvenstva je Boca Juniors na slabem desetem mestu, za vodilnim Velezom pa zaostaja za 12 točk.

Priporočamo