Prvič sta skupaj v ekipi Los Angeles Lakers zaigrala oče in sin, legendarni 39-letni LeBron in 19 let mlajši novinec Bronny. Dvojec, ki je na začetku tega meseca na kratko igral skupaj na pripravljalni tekmi pred novo sezono, je skupaj stopil na igrišče v drugi četrtini, ko so Lakers že vodili z 51:35.

Iz domačega občinstva se je razlegel ogromen aplavz, ko je dvojico James na igrišče pripeljal trener J.J. Redick, potem ko so Lakers prešli v dvomestno vodstvo. Prizor sta si ob igrišču gledala Ken Griffey starejši in Ken Griffey mlajši, ki sta se zapisala v zgodovino bejzbola z igranjem za Seattle Mariners kot oče in sin v sezoni 1990/1991. »Si pripravljen? Vidiš intenzivnost? Igraj brez zadržkov,« je oče LeBron James pred njunim skupnim vstopom v igro rekel svojemu sinu Bronnyju.

Zgodba se je skoraj tragično začela pred dobrim letom dni po srčnem zastoju, ki ga je utrpel Bronny James med treningom s svojo univerzitetno ekipo julija 2023. LeBron James je nato izrazil dvome o nadaljevanju njegove kariere, preden se je odločil in prišel na dan z željo, da bi konec kariere delil s sinom. Bronnyja so junija na 55. mestu nabora novincev izbrali Los Angeles Lakers.

»Razmišljali smo o tem grozljivem trenutku, ki se nam je zgodil. V trenutku, ko bo stopil na parket lige NBA, se bo lahko spomnil vsega, kar je prestal, da je prišel sem,« je pred tekmo dejal LeBron James. Ta je sicer začel v prvi peterki in bil na koncu s 16 točkami tretji strelec domačih, Bronny pa je bil na parketu le dve minuti in je v tem času ujel eno žogo. Prvi mož dvoboja je bil s 36 točkami in 16 skoki Anthony Davis.

Pred tekmo so Celtics po tradicionalni podelitvi prstanov in dvigu svojega 18. šampionskega prapora sezono začeli tako, kot so končali prejšnjo, z zmago. Prvi koš v sezoni NBA je od daleč dosegel Jayson Tatum (37 točk, 10 podaj) in sprožil enostransko igro, s katero so domači zdrobili Knicks z 29 uspešnimi meti za tri točke iz 61 poskusov. Čeprav so zgrešil zadnjih 13 tovrstnih poskusov, so izenačil rekord NBA.

Boston, ki je junija proti Dallasu zmagal v finalu lige s 4:1, potem ko je že dominiral v rednem delu sezone, je lahko znova računal na Derricka Whitea (24 točk) in MVP finala Jaylena Browna (23 točk). Karl-Anthony Towns je po presenetljivem prihodu iz Minnesote odigral prve minute pri Knicks za 12 točk in sedem skokov.

Priporočamo