Po treh zaporednih porazih na treh pripravljalnih tekmah pred bližnjim začetkom nove tekmovalne sezone v ligi NBA je ekipa Dallas Mavericks končno le zmagala. Na prejšnjih dvobojih je klonila proti ekipam Memphis Grizzlies, Utah Jazz in Los Angeles Clippers, na četrti tekmi pa se je v domači dvorani veselila premierne zmage.

Gostitelji so premagali Milwaukee Bucks s kar 25 točkami razlike (končni izid je bil 109:84). Večina najboljših pri Milwaukeeju je izpustila tokratno tekmo, med njimi tudi Giannis Antetokounmpo, Damian Lillard, Brook Lopez, Khris Middleton in Bobby Portis. Pri zmagovalcih je 14 točk dosegel veteran Kyrie Irving, nova okrepitev Klay Thompson jih je dodal 11, kolikor sta jih zbrala tudi Daniel Gafford in Jaden Hardy.

Tudi na zadnji pripravljalni tekmi na parketu znova ni bilo slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Ta še vedno okreva po poškodbi leve mečne mišice, tekmo pa si je ogledal s klopi za rezervne igralce. Ljubljančan je zaradi poškodbe izpustil vse štiri pripravljalne tekme Dallasa, dobra novica pa je, da je že opravil celotni trening z ekipo. Dončić naj bi bil vendarle nared za uvodno tekmo v novi sezoni 2024/25 v ligi NBA, ko bo Dallas 25. oktobra v domači dvorani igral proti ekipi San Antonio Spurs.

Priporočamo