Urška Žigart, zaročenka najboljšega kolesarja na svetu Tadeja Pogačarja, je končala sodelovanje z avstralsko zasedbo Liv AlUla Jayco. V njenem dresu je nastopila tudi na zadnji dirki letošnje sezone po Emiliji in osvojila četrto mesto, kar je bil eden njenih najodmevnejših dosežkov v letu 2024.

Sedemindvajstletna Žigartova je zdaj tudi uradno potrdila, da bo v naslednji sezoni članica belgijske ekipe AG Insurance-Soudal. Slovenka je z novimi delodajalci podpisala dveletno pogodbo za sezoni 2025 in 2026.

Urška Žigart je že deset let v profesionalnem kolesarstvu, sprememba ekipe pa je tudi zanjo poseben dogodek. »Vznemirjena sem, tako kot verjetno vsi, ki po dolgem času zamenjajo ekipo. Upam, da bom še naprej vsako leto napredovala in da nam bo skupaj s sotekmovalkami uspelo doseči nekaj velikega. Vesela sem, da se pridružujem tej ekipi, in poglejmo, kaj nam bo prineslo naslednje leto,« je Urška Žigart zapisala v objavi na družbenih omrežjih.

»Vsaka sprememba je težka. Vendar pa sprememba lahko prinese tudi rast in glede na vse, kar sem slišala o ekipi, se počutim mirno, samozavestno in pripravljeno,« je še dodala letošnja dvakratna slovenska državna prvakinja (cestna dirka, posamični kronometer).

Z 88. mestom je tudi najboljša slovenska kolesarka na svetovni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Letos je bila 12. v skupni razvrstitvi dirke po Italiji, deveta v skupnem seštevku dirke po Švici, kljub vsem uspehom doma in v tujini pa je ostala brez nastopa na olimpijskih igrah v Parizu.

Priporočamo