Deset evrov plačaš mirne duše, je pa pivo za štiri na stadionu že bolj vznemirljivo. Ogled tekme v Ljubljani ponudi tudi nove družbene zaznave. Na primer, da se ni več usesti prostodušno nekam, pa se bomo že zmenili, saj smo ljudje, kar je bil princip nekoč. Da se oštevilčenost sedežev torej ni upoštevala. Ni več tako in če tega ne upoštevaš, si zgolj zakuhaš neugodnost. Obenem na domači ligaški tekmi Olimpije nekoč na tribuni ni bilo mogoče srečati toliko tujcev, kot smo jih lahko na minuli tekmi z Bravom. Predvsem špansko in nemško govorečih. Prvo bi znalo biti posledica latinske kolonije pri zeleno-belih, v drugem primeru pa bi nemara lahko šlo za turizem. Konec koncev, kaj pa naredi količkaj priseben turist na obisku tujega mesta? Gre na nogometno tekmo. Tam lahko v 90 minutah novo mu okolje spozna po hitrem kurzu.

 

Na prvi tekmi tega kroga se bo v Lendavi odigral regionalni derbi med Nafto in Muro, v katerem gostje s stavniško kvoto 2,00 veljajo za favorite, a mlada Nafta je sposobna marsičesa, zlasti če bi zadela prva. V vsakem primeru je pričakovati tekmo z goli na obeh straneh, za kar stavnica ponuja kvoto 1,69. Na drugi tekmi bo Primorje na domačem igrišču gostilo Olimpijo – ta ga je v prvem krogu gladko premagala in za vnovično zmago ljubljanskega moštva stavnica ponuja količnik 1,35. Za kaj več bi morda kazalo poskusiti s kombinacijo, da bosta zadeli obe ekipi, kar pa obeta množenje investicije z 2,80.

Na tretji sobotni tekmi bo Bravo Kostel v Stožicah poskusil ovreči trditve, da si posebno prizadeva le proti Olimpiji, a Celje je v vzponu, kar navaja na 2,20 vredno stavo na njihovo zmago, obenem pa ne bi presenetili niti goli na obeh straneh, kar samo po sebi obeta koeficient 1,72, v kombinaciji z zmago Celja pa 4,35.

Na prvi nedeljski tekmi bo Koper, ki že tri kroge ni dosegel zadetka, gostil predzadnji Kalcer Radomlje in pričakovati je, da bodo tokrat zadeli, nemara tudi zmagali, kar obeta množenje vložka z 1,75. Tudi pri zadnji tekmi kroga med Domžalami in Mariborom je jasno, da so gostje izraziti favoriti, o čemer priča 1,50 visoka kvota na njihovo zmago, a tudi Domžalčanom bi se moralo končno kaj posrečiti, na primer, da vsaj zabijejo gol, kar v kombinaciji s prvim obeta množenje s 3,10. 

Priporočamo