Branilci naslova panterji so odločno krenili v novo sezono severnoameriškega prvenstva v hokeju ter na gostovanju v dvorani TD Garden vknjižili zmago proti ekipi, ki so jo v zadnjih dveh sezonah izločili v končnici. Boston, ki je v prejšnjem krogu premagal Los Angeles, je tako doživel prvi poraz na uvodu v sezono.

Sam Reinhart in Anton Lundell sta za prvake vsak dosegla po dva zadetka, vratar Sergej Bobrovskij pa je zaustavil 25 strelov.

Pri kosmatincih se je s tremi podajami izkazal 25-letni Mark Kastelic, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Eda Kastelica, Mason Lohrei in Johnny Beecher pa sta vsak prispevala po gol in podajo. Vratar Jeremy Swyaman je zbral 22 obramb.

Hokejisti New Jerseyja so v Newarku s 3:0 premagali novince v ligi NHL, Utah Club, pri čemer se je s prvim shutoutom v dresu vragov ter 25. v karieri izkazal vratar Jake Allen. Zadetke za zmago so za ekipo, ki se ji lani ni uspelo prebiti v končnico, prispevali Seamus Casey, Stefan Noesen in Nico Hischier.

»Zmaga je najpomembnejša, to, da sem ohranil mrežo nedotaknjeno, pa je v tem delu moje kariere le še bonus. Hvala fantom, ki so opravili odlično delo pred golom,« je dejal Allen.

Malkin blizu mejnika

Brock Nelson je v Denverju zadel dvakrat in pomagal New York Islanders do zmage s 6:2 nad domačimi hokejisti Colorado Avalanche. Po enkrat so se med strelce za prvo zmago otočanov v sezoni vpisali še Anders Lee, Kyle Palmieri, Anthony Duclair in Mathew Barzal. Vratar Ilija Sorokin je v svojem prvem nastopu po operaciji hrbta zbral kar 32 obramb.

New York Rangers so v domači dvorani Madison Square Garden s 4:1 premagali Detroit Red Wings, izkazal se je zlasti vratar Igor Šesterkin, ki je zaustavil 31 strelov. Mika Zibanejad je k zmagi prispeval gol in dve podaji.

Pingvini so gostovali v Montrealu in na krilih razpoloženega Jevgenija Malkina, ki je dosegel gol in dve podaji, zmagali s 6:3. Osemintridesetletni ruski napadalec je dosegel že svoj 499. zadetek v ligi NHL.

Kapetan pingvinov Sidney Crosby je ostal brez točke, kar pomeni, da še vedno za eno zaostaja za tem, da bi postal komaj deseti hokejist v zgodovini NHL, ki bi dosegel 1600 točk.

Težek poraz za kralje

Hokejisti Los Angelesa so v Ottawi izgubili po podaljšku. »Saj smo vodili, a mislim, da se v nobenem trenutku nismo počutili, kot da imamo nadzor nad igro. Nismo igrali svoje igre, to je zame bistvo,« je po tekmi priznal trener kraljev Jim Hiller.

»Ta poraz je res težak,« je po tekmi dejal Adrian Kempe, ki je za Los Angeles zbral gol in podajo: »Nismo prikazali dobre igre. Povedli smo s 4:1 ali 4:2 in takšno tekmo moramo dobiti. Z naše strani je bilo to nesprejemljivo. Nocoj nam enostavno ni kliknilo.«

Kalifornijska ekipa bo zdaj nadaljevala niz gostovanj na uvodu v sezono, sledijo namreč še tekme proti Torontu, Montrealu, Anaheimu in Vegasu, prva domača tekma v Los Angelesu pa bo na vrsti šele 25. oktobra, ko bodo v goste prišli hokejisti San Joseja.

Priporočamo