Potem ko je Anže Kopitar svojo 19. sezono v ligi NHL začel s hat-trickom ob zmagi s 3:1 nad Buffalo Sabres, so kralji v drugem krogu ostali brez zmage. Slovenski as je v dobrih 21 minutah na ledu tokrat ostal brez točke.

Moštvi sta se po uvodni tretjini v dvorani TD Garden razšli brez zadetkov, v drugem delu igre pa so najprej povedli kralji. Po podajah Phillipa Danaulta in Quintona Byfielda je bil uspešen Trevor Moore.

Preveč kazni

Prednost pa so gosti obdržali le dobrih deset minut, saj je še pred koncem tretjine za domače izenačil Elias Lindholm.

Zadnja tretjina je minila brez golov, v podaljšani igri pa je popoln izkupiček točk gostiteljem, za katere je igral tudi Mark Kastelic, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Eda Kastelica, zagotovil izkušeni David Pastrnak.

»Mislim, da je igra izgledala precej bližje temu, kako smo igrali v predsezoni. To je tudi veliko bližje temu, kako želimo igrati. Spet smo imeli preveč kazni, so pa tisti, ki so zadolženi, da številčni zaostanek nadoknadijo, danes opravili odlično delo. Danes je bilo na tem nekaj izboljšav in zdelo se mi je, da je bil to najmočnejši del naše igre,« je dvoboj povzel glavni trener kraljev Jim Hiller.

Kalifornijska ekipa bo zdaj nadaljevala niz gostovanj na uvodu v sezono, sledijo namreč še tekme proti Ottawi, Torontu, Montrealu, Anaheimu in Vegasu, prva domača tekma v Los Angelesu pa bo na vrsti šele 25. oktobra, ko bodo v goste prišli hokejisti San Joseja.

Spored v ligi NHL je bil ponoči sicer precej pester, na sporedu je bilo 13 tekem, medtem ko je bil dvoboj Caroline in Tampe Bay preložen.

Utah in Dallas še neporažena

Za Utah, ki je pred tem po preobratu in po podaljšku premagal še drugo ekipo iz New Yorka, Islanders, je odločilen zadetek po štirih minutah podaljška prispeval Clayton Keller. Gol in podajo je pri Utahu vpisal Barrett Hayton. Artemi Panarin je prispeval dva zadetka za rangerje, Adam Fox je trikrat podal.

Brez poraza v uvodu sezone so zaenkrat tudi Dallas Stars, ki so prišli do druge zmage. Tokrat so na domačem ledu s 3:0 odpravili New York Islanders. V pacifiški skupini pa so do druge zmage prišli hokejisti Calgaryja, Flames so doma s 6:3 ugnali Philadelphia Flyers.

Buffalo Sabres so medtem prišli do prve zmage, ob tem pa so aktualnim prvakom lige Florida Panthers zadali drugi poraz. Buffalo je bil boljši s 5:2.

Priporočamo