Hokejisti Los Angeles Kings so bili na gostovanju v Montrealu učinkoviti v napadu, izkazal pa se je tudi vratar gostov David Rittich, ki je zbral 26 obramb. Rittich je bil znova v golu, potem ko je v sredo prejel štiri gole iz 14 strelov in ga je v drugi tretjini tekme proti Torontu (2:6) zamenjal Pheonix Copley. Za kralje so zadeli Mikey Anderson, Alex Laferriere, Andreas Englund in Adrian Kempe, Vladislav Gavrikov pa je prispeval dve podaji.

»Rittich je odigral zelo dobro. Bil je naša hrbtenica, na katero smo se lahko oprli, ko nam ni šlo, saj smo vedeli, da nas bo rešil. Opravil je neverjetno delo, pripravljen je bil že od začetka. Naša ekipa je igrala res dobro obrambo in vratar je odigral neverjetno partijo,« je povedal Alex Laferriere. Kraljem očitno ustreza Montreal, saj so zmagali na sedmih tekmah zapored, kar je njihov najdaljši niz uspehov proti katerikoli ekipi.

Kalifornijska ekipa je na uvodu v novo sezono nanizala dve zmagi in tri poraze. Zaradi prenove domače dvorane bo nadaljevala niz gostovanj. Kralje čakata še gostovanji pri Anaheimu in Vegasu, prva domača tekma v Los Angelesu pa bo 25. oktobra, ko bo v goste prišel San Jose. 

Priporočamo