Gajo Prestor in Franka Bajca smo že pred leti občudovali ob promociji pametnih ur Huawei. Tej znamki ostajata zvesta in zato z veseljem z vami delimo fotografije, ko sta si nadela najnovejše iz serije Huawei Watch GT5.

Pametne ure serije Huawei Watch GT5 ponujajo odlično kombinacijo vrhunske tehnologije, estetskega dizajna in dolgotrajne baterije. Zasnovane so za uporabnike, ki želijo celovito spremljati svoje zdravje in športne aktivnosti, hkrati pa cenijo eleganten videz, ki spominja na tradicionalne ročne ure. Zahvaljujoč dolgi življenjski dobi baterije, ki traja do 14 dni, ter napredni strojni in programski opremi, je ta serija ur, bodisi v standardni ali »Pro« verziji, odličen spremljevalec v vsakdanjem življenju in pri športnih izzivih.

Združljivost z Android in iOS

Ena ključnih prednosti vseh ur Huawei in tudi serije Huawei Watch GT 5 je njena združljivost z različnimi operacijskimi sistemi. Ura se enostavno poveže s pametnimi telefoni na platformah Android in iOS, kar omogoča širokemu spektru uporabnikov, da izkoristijo vse funkcionalnosti te pametne naprave. Franko Bajc, znani športnik in kaskader, se je odločal med Watch GT 5, ki ga je navdušila s prelepo modro barvo, in Watch GT 5 Pro, a se je na koncu odločil za Pro različico. Ker je že dolgo navdušen uporabnik Huawei nosljivih naprav, je komaj čakal na novo serijo ur.

Dovršen dizajn in vrhunski materiali

Pametne ure  Huawei Watch GT 5 izstopajo s prefinjenim dizajnom in uporabo vrhunskih materialov. Ohišje večje je veliko 46 milimetrov in je izdelano iz nerjavečega jekla, paščki pa so na voljo iz fluoroelastomera ali kompozitnega usnja, medtem ko je ohišje manjše Watch GT 5 veliko 41 milimetrov, narejeno pa je prav tako iz nerjavečega jekla, paščki pa so na voljo iz istih materialov kot pri večji različici.

Večja pametna ura Watch GT 5 Pro je narejena iz trpežne titanove zlitine, uporabljene v letalstvu, medtem ko je manjša, 42-milimetrska različica, narejena iz nanokristalne keramike. Ti materiali zagotavljajo izjemno odpornost in eleganco, hkrati pa so prijazni do kože, kar omogoča udobno nošenje. Safirno steklo, ki prekriva zaslon, dodatno izboljša trajnost in zagotavlja, da bo ura ohranila svoj brezhiben videz tudi ob dolgotrajni uporabi. Gaja Prestor je nad dizajnom ure izjemno navdušena in poudarja, da je to sedaj prva ura, s katero tudi spi. »Res je, z njo spim, da lahko merim kakovost spanca. Moja nova ura Huawei Watch GT 5 Pro je postala moja najboljša prijateljica.«

TruSense: Napredno spremljanje zdravja

Sistem Huawei TruSense je ključni del ure, saj združuje napredno senzorsko arhitekturo in optimizirane algoritme, ki omogočajo izjemno natančno spremljanje zdravja. TruSense ponuja zanesljivo merjenje srčnega utripa, nasičenosti krvi s kisikom, hitrosti dihanja, ravni stresa in kakovosti spanja. S tem je uporabnikom omogočeno natančno spremljanje fizioloških podatkov, kar pomaga pri izboljšanju splošnega zdravja in počutja. Različica Pro vključuje tudi funkcijo elektrokardiograma (EKG), ki s pomočjo elektrode vgrajene v spodnji bočni gumb omogoča natančne meritve v le 30 sekundah.

Gaja, ki nedvomno slovi po svojem zdravem življenjskem slogu, pove še: »Watch GT 5 Pro je zares odličen sopotnik ob treningih in zdravem življenjskem slogu. Zares mi je všeč, kako ti med samim treningom sporoča, v katerem ‘ciklu’ si, kako ti bije srce itd. Tako te dodatno motivira, da posežeš čez svoje meje. Zelo mi je všeč tudi funkcija, ki meri kakovost spanja – tako lahko vsaj približno vem, v kakšnih ciklih se giba moje telo in me motivira, da se izboljšujem na različnih področjih.«

Napredni športni načini s poudarkom na teku

Huawei Watch GT 5 navdušuje s sistemom za določanje položaja Huawei Sunflower, ki temelji na posebnem lastnem algoritmu, ki nenehno sledi satelitskemu signalu, tako da lahko med vadbo na prostem izkoristite natančno določanje položaja. Analiza tekaške forme spremlja podatke na visoki ravni, kot sta časovno ravnovesje ob stiku s podlago in navpično nihanje, ter zagotavlja nasvete, ki vam pomagajo izboljšati vašo formo. Ura poleg teka podpira več kot 100 drugih načinov vadbe.

Franko, ki mu zapestje krasi Huawei Watch GT 5 Pro, je navdušen nad vsemi načini vadbe, ki jih ura ponuja, prva funkcija, ki jo je preizkusil, pa je bila Trail. Takoj zatem pa, seveda, potapljanje. Pro različica namreč omogoča spremljanje potapljanja do globine 40 metrov, ne glede na to, ali je potop v slani ali sladki vodi. »Nad-navdušen sem! Komaj čakam na vse nadaljnje potope s to uro, res je odlična sopotnica pod gladino vode.«

S Huawei Watch GT 5 ali Watch GT 5 Pro pridobite vrhunsko pametno uro, ki združuje eleganten dizajn, napredne zdravstvene funkcije, spremljanje športnih dejavnosti in dolgo življenjsko dobo baterije. Njena vsestranskost in združljivost z Android in iOS napravami zagotavljata, da bo izpolnila vse vaše potrebe po sodobni nosljivi tehnologiji.

Priporočamo