Kontraadmiral Daniel Hagari, tiskovni predstavnik izraelskih obrambnih sil, je pojasnil, da so izraelski vojaki opazili tri teroriste, ki so tekali od hiše do hiše na območju Tal El Sultan v Rafi. Predvajal je tudi video, ki prikazuje, kako se Sinvarju približuje dron. Sinvar je v videu zamaskiran in ima poškodovano roko. Sedi v počivalniku in v dron vrže nekaj, kar je videti kot palica, preden se video konča.

Sinvar, glavni načrtovalec napada na Izrael 7. oktobra 2023, ki je sprožil vojno v Gazi, je bil imenovan za vodjo Hamasa po atentatu na takratnega voditelja Ismaila Hanijo v Teheranu avgusta. Od pokola 7. oktobra ga niso videli v javnosti in domnevali so, da se skriva v obsežni mreži predorov, ki so jih izkopali islamistični teroristi pod Gazo.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je dejal, da je zlo "pretrpelo hud udarec", a opozoril, da naloga Izraela "ni dokončana". V nagovoru družinam talcev je dejal, da je to "pomemben trenutek v vojni".

Imel je tudi sporočilo za prebivalce Gaze: "Sinvar vam je uničil življenje. Rekel vam je, da je lev, v resnici pa se je skrival v temnem brlogu – in umrl med begom pred našimi vojaki."

Priporočamo