Svet je nedavno pretresla tragična vest o krvavem pohodu v Southportu na vzhodu Anglije, ki ga je zagrešil 17-letnik. V tamkajšnji plesni šoli je z nožem poškodoval več otrok in dva odrasla, tri deklice pa so poškodbam podlegle.

Še pet otrok, ki so se na usodni dan prav tako udeležili plesnih delavnic na temo glasbe Taylor Swift, je v kritičnem stanju. Taylor Swift, ki je junija v bližnjem Liverpoolu nastopila v sklopu svoje evropske turneje, je na družbenem omrežju instagram zapisala, da jo je izguba življenj in otroške nedolžnosti ter »grozljiva travma, ki so jo doživeli vsi prisotni«, oropala besed, da bi lahko primerno izrazila sožalje.

Oboževalci po vsem svetu so se na tragedijo odzvali z množičnim zbiranjem denarja za pomoč družinam žrtev. Stran za zbiranje sredstev, imenovana Swifties for Southport, je zbrala več kot 181.000 funtov, namenjenih otroški bolnišnici Alder Hey, kamor so odpeljali ranjene.

Organizatorji skupine na facebooku Taylor Swift UK & EU so dejali, da bo šel denar v dobrodelni sklad bolnišnice in pomagal tistim, ki so prizadeti v tem času velike žalosti, poroča BBC. Del denarja bodo namenili tudi za pogreb dveh preminulih žrtev. Oboževalci Taylor Swift veljajo za ene najštevilnejših in najzvestejših. 

Priporočamo