Luksuzna jadrnica, poimenovana Bayesian, je potonila med 4. in 5. uro, ko je območje zajelo močno neurje. Potapljači so se prebili do razbitin na globini okoli 49 metrov. Pri iskanju pogrešanih jim pomagajo plovila obalne straže in dva helikopterja.

Med pogrešanimi je tudi lastnik luksuznega plovila, 59-letni poslovnež Mike Lynch, ki se ga je prijel vzdevek Britanski Bill Gates.

Na krovu jadrnice je bilo 22 ljudi, od tega 12 potnikov in deset članov posadke. Obalna straža je rešila 15 ljudi, med katerimi je bil tudi enoletni otrok, ki so ga z mamo odpeljali v otroško bolnišnico v Palermu. V bolnišnice so skupno odpeljali osem potnikov.

Potniki na ladji, ki je plula pod britansko zastavo, so bili večinoma iz Velike Britanije, na krovu pa so bili med drugim tudi Novozelandec, moški s Šrilanke, Irec in dva potnika z britansko-francoskim državljanstvom.

Po navedbah prič je bila jadrnica nedaleč od pristanišča Porticello, ko se je razbesnelo močno neurje. Na jadrnici je potekala zabava, ki je trajala dolgo v noč. Domnevajo, da so bile pogrešane osebe v času nesreče v kabinah in se niso mogle pravočasno rešiti.

Emergency services work near the scene where a sailboat sank in the early hours of Monday off the coast of Porticello, near the Sicilian city of Palermo, Italy, August 19, 2024. REUTERS/Igor Petyx

Na jadrnici je potekala zabava, ki je trajala dolgo v noč. Domnevajo, da so bile pogrešane osebe v času nesreče v kabinah in niso mogle pravočasno oditi na varno. Foto: Reuters

Priporočamo