»Proti koncu izmene sem šla izpraznit zabojnike pred trgovino in v enem od njih našla odvrženo pošto. Nisem videla, kdo jo je vrgel. Odločila sem se, da jo bom pobrala, ker so bili med njimi računi za elektriko in telefon,« je za hrvaški spletni portal Index povedala trgovka. Naslednji dan je pošto v trgovini prevzel nadzornik pošte.

»Vsi poštarji imajo svoje naslove in po naslovu na paketu točno veš, kateri poštar kaj nosi. Kar zadeva nekdanjega sodelavca, so ga nemudoma suspendirali in sprožili postopek za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi,« je pojasnil predstavnik hrvaške pošte Krešimir Domjančić. Škode na račun prejemnikov k sreči ni bilo, saj so bile pošiljke hitro najdene in pravočasno dostavljene.

Hrvaški mediji so v zadnjih tednih večkrat poročali o nevšečnostih, ki jih povzročajo poštni dostavljalci. Na Krku prebivalci na naročene pakete čakajo več mesecev, iz Zagreba pa se je javil moški, ki je na pošiljko iz Vukovarja čakal 16 dni. Na koncu je izvedel, da se je ta izgubila v sortirnici.

Priporočamo