Izraelska vojska je medtem pred novimi napadi, ki naj bi se že začeli, prebivalce južnega predmestja Bejruta pozvala k novi evakuaciji.

Po besedah tiskovnega predstavnika Hezbolaha Mohameda Afifa je šiitsko gibanje v celoti odgovorno za operacijo v Cezareji.

Afif je povedal tudi, da je izraelska vojska zajela več borcev gibanja. Točne številke ni podal, je pa opozoril, da Izrael ni zavezan spoštovanju vojne etike in mednarodnih konvencij.

Izraelska vojska je v soboto sporočila, da je brezpilotni letalnik zadel stavbo v Cezareji, ki leži okoli 20 kilometrov južno od mesta Haifa, medtem ko je poskušal zadeti predsednika vlade. Netanjahu je v odzivu Hezbolah obtožil, da ga je poskušal ubiti. Ob tem je zagrozil, da bo vsakdo, ki bo skušal škodovati Izraelcem, plačal visoko ceno.

Izraelska vojska je medtem pred novimi napadi prebivalce južnega predmestja Bejruta pozvala k novi evakuaciji. Napadi so se po navedbah AFP že začeli, in sicer le nekaj minut po novinarski konferenci, na kateri je govoril Afif.

Priporočamo