Na zborovanju demokratov je Liz Cheney ponovila, da je veliko političnih vprašanj, o katerih se s Harris ne strinjata, a da jo bo kljub temu podprla, saj da gre za obrambo demokracije pred nevarnim populistom, ki dela le za sebične interese.

People attend a campaign event hold by Democratic presidential nominee and U.S. Vice President Kamala Harris and former Congresswoman Liz Cheney (R-WY), in Ripon, Wisconsin, U.S., October 3, 2024. REUTERS/Evelyn Hockstein

Množica ljudi se je zbrala na predvlilnem zborovanju v Wisconsinu. To je potekalo pod sloganom »Država pred stranko«. Foto: Reuters

Ankete kažejo izjemno tesno tekmo

Trump se je medtem mudil v Michiganu, kjer je opravil enega od svojih standardnih govorov in med drugim ponovil, da je Harris na široko odprla mejo za nezakonite priseljence, ker želi, da bodo volili zanjo. Kot pojasnjuje televizija MSNBC, lahko v ZDA sicer volijo le državljani, vendar Trump vztrajno ponavlja to in druge laži.

Harris in Trump največ časa za kampanjo namenjata trem ključnim državam, ki bodo odločile volitve. Pensilvanija, Wisconsin in Michigan tradicionalno tvorijo tako imenovani modri t.j. demokratski zid.

Če Trump zmaga le v eni od treh držav, bo skoraj zagotovo osvojil tudi Belo hišo, po drugi strani pa zmaga v vseh treh skoraj zagotovo pomeni, da bo Joeja Bidna tam nasledila Harris.

Priporočamo