46-letnika je po več kot dveh mesecih našla posadka ribiške ladje skoraj 1000 kilometrov stran od kraja, od koder je izplul v začetku avgusta. V čolnu so po poročanju ruskih medijev našli tudi trupli njegovega brata in 15-letnega nečaka.

Soproga kot po čudežu preživelega je povedala, da se je trojica odpravila opazovat kite, s seboj pa so vzeli hrane za dva tedna.

Povedala je tudi, da bi se morala moškim na nesrečnem potovanju pridružiti njuna hči, a si je v zadnjem trenutku premislila.

In še: da je bila njegova teža morda ključni dejavnik, da je preživel – ko se je odpravil na pot, je namreč tehtal okoli sto kilogramov, do trenutka, ko so ga našli, pa naj bi izgubil polovico teže.

In this photo taken from video released by Russian Emergency Ministry Press Service on Tuesday, Oct. 15, 2024, Russian emergency workers transfer Mikhail Pichugin into an ambulance ashore after he was rescued by a fishing vessel following 67 days adrift in the Sea of Okhotsk near the village of Ust-Khairuzovo in Kamchatka region of Russian far east. (Russian Emergency Ministry Press Service via AP)

Pičugina so odpeljali v bolnišnico, zdravniki pa so povedali, da je v "bolj ali manj stabilnem" stanju. Foto: AP

Glede tega, kako mu je uspelo tako dolgo preživeti v Ohotskem morju, najhladnejšem v vzhodni Aziji, je predstavnik  lokalne veje sindikata ruskih pomorščakov namignil, da je morda živel od zaloge rib, poroča BBC.

Pičugina so odpeljali v bolnišnico, zdravniki pa so povedali, da je v "bolj ali manj stabilnem" stanju.

Priporočamo