Kot je znano, se v politiko vrača nekdanji večkratni minister in dolgoletni šef stranke DeSUS Karl Erjavec. Potem ko je že napovedal, da se pri političnih usmeritvah v odnosu do socialne države in upokojencev ne bo nič spremenilo, bo pa poudarek tudi na gospodarskih razvojnih politikah, so vse bolj znani tudi kadrovski obrisi stranke, ki se bo imenovala Zaupanje. V svoj krog Erjavec vabi številne javnosti že znane obraze. Nekateri so sodelovanje že potrdili, drugi se še odločajo.

Med njimi so recimo nekdanji guverner Banke Slovenije France Arhar, nekdanji gospodarski minister in predsednik uprave Leka Metod Dragonja. Vidnejšo vlogo v stranki naj bi prevzela tudi nekdanja ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič in nekdanji notranji minister in poslanec SDS Dragutin Mate. Sodelovanje sta že potrdila tudi nekdanji predsednik KPK Boris Štefanec in nekdanja ministrica za kmetijstvo Irena Majcen. V svoje vrste Erjavec vabi še recimo nekdanjo poslanko LMŠ Jerco Korče.

Nekdanji večkratni minister pravi, da je ustanovni zbor stranke predviden za 27. november in da se ob naštetih pogovarja tudi z drugimi nekdanjimi politiki, katerih imen pa do dokončne potrditve sodelovanja še ne želi omenjati. Aktiven je tudi že na terenu, kjer teče beseda o ustanavljanju občinskih odborov. Nedavno se je mudil na Koroškem. V svoji stranki si po eni strani želi tako ideologov oziroma mislecev, ki mu bodo pomagali pri oblikovanju strankinega programa, na drugi strani pa se mu zdi pomembno, da se ob njem zvrstijo posamezniki, ki so s svojimi političnimi izkušnjami pripravljeni kandidirati na parlamentarnih volitvah in nato po potrebi prevzeti tudi ministrske funkcije.

Pri tem poudarja, da ob sebi zbira imena, ki niso obremenjena s preteklimi aferami. »Želim si, da ta projekt uspe in da pridemo v državni zbor. Če nam to ne bo uspelo, bo to zame tudi oseben poraz,« je jasen Erjavec.

Priporočamo