»Za vse druge zahteve, vključno z ugotavljanjem morebitne odgovornosti, pa bo še čas, če in ko prispejo kakšni naknadni zahtevki izvajalca, ki bi podražili gradnjo. Gradbeno dovoljenje velja tudi ne glede na potek odkupa stanovanj na Masarykovi ulici 24 in 26, in torej na gradnjo objekta za mariborsko onkologijo ne bo vplival,« še dejal Golob. 

Prisotni enotno:Zdaj bo gradnja mariborske onkologije vendarle stekla po časovnih in drugih planih

Vsi govorci na novinarski konferenci - od premierja Goloba do ministrice za zdravje Valentine Prevolnik Rupel pa Vojka Flisa, generalnega direktorja UKC Maribor, dr. Tomaža Pliberška, direktorja Urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu, kakor Tamare Petrun, namestnice predstojnice oddelka za onkologijo v UKC Maribor, so izrazili pričakovanje, da zdaj pa bo gradnja mariborske onkologije vendarle stekla po časovnih in drugih planih. Enako pa velja še za infekcijski oddelek mariborskega UKC, nabavo novih obsevalnikov, in nenazadnje za negovalno bolnišnico na Slivniškem Pohorju. Za odkup 14 stanovanj na Masarykovi ulici 24 in 26, ki so praktično sredi gradbišča nove onkološke stolpnice, pa je z vladnim Načrtom razvojnih programov (NRP) zdaj po novem zagotovljenih 2,4 milijona evrov (za odkup vseh stanovanj naj bi potrebovali okrog tri milijone evrov), a je Pliberšek pojasnil, da se lahko znesek po sprejetem NPR še poveča navzgor.

Izzvan še glede imenovanj

Premier je bil še izzvan z vprašanjem glede skorajšnjega predloga za novega guvernerja Banke Slovenije, kjer je, podobno z nedavnim imenovanjem slovenske evropske komisarke Marte Kos menil, da je prišel čas, da prvič v zgodovini Banke Slovenije dobimo guvernerko. Glede na imena kandidatov, ki krožijo v javnosti, je kot edina ženska kandidatka bila omenjana Saša Jazbec, državna sekretarka na ministrstvu za finance, sicer pa ena najožjih sodelavk ministra za finance Klemna Boštjančiča. Okrog imena novega kandidata ali kandidatke ministra za digitalno preobrazbo pa bi naj bilo več znanega že v ponedeljek.

Priporočamo