Pri Mreži mladinskih centrov Ljubljana so na spletni strani že objavili brezplačne aktivnosti, ki jih za petkov večer pripravljajo posamezni mladinski centri v Ljubljani. Letošnja Noč mladinskih centrov se osredotoča na promocijo športa in zdravja, vseeno pa bo drobec dogajanja ponekod tudi v bolj kulturnem razpoloženju. Cilj petkovega dogajanja je predvsem v medsebojnem druženju mladih, spletanju novih poznanstev in zabavnem preživljanju prostega časa.

Mladinski center Vič organizira ples za samske med 18. in 29. letom starosti, kjer se bodo mladi učili novih plesnih korakov in spoznali kakšno simpatijo. Mladi zmaji Zalog bodo ob boksu učili, kako konstruktivno reševati konflikte in okrepiti samopodobo. Mladinski Center ULCA pripravlja ogled kultnega dokumentarca o kvirovsko-dragovski ballroom kulturi, kot se je dogajala v 90. letih v New Yorku, temu pa bo sledil ogled odprte vaje drag zasedbe Kvirkago. Mladinska postaja Moste že ogreva plastične figurice za večer namiznega nogometa. Cona Cent'r v podhodu Ajdovščina načrtuje cirkuške vragolije, udeleženci se bodo lahko med drugim preskusili v žongliranju in hoji po vrvi. V Coni Polje se obeta doživetje pravcate olimpijske atmosfere, Cona Korak pa ob športnih pripravlja tudi družabne igre. To je le nekaj dejavnosti, ki se bodo začele v petek pozno popoldne. Na nekatere se je treba predhodno prijaviti.

Mladi zmaji v Bežigradu bodo združili samoobrambo in sproščanje. Po osnovah samoobrambe v situacijah, kot so osebni napad, napad z nožem ali palico in druge vrste nadlegovanja, bo sledila delavnica joge. »Delavnici smo namenili predvsem ženskam med 15. in 29. letom starosti, saj smo želeli ponuditi in odpreti varen prostor za raziskovanje novih plati sebe in omogočiti druženje z osebami, ki jih drugače morda ne bi spoznale,« pravi Veronika Vižintin, koordinatorica Četrtnega mladinskega centra Bežigrad. Doda, da želijo na tak način »spodbuditi razmislek o lastni vrednosti in graditi samozavest«. 

Priporočamo