Le dan zatem, ko je 27-letni Nemec skozi okno vlomil v gasilski dom PGD Moravž, kjer si je postregel s klobasami, spil pol litra refoška in steklenico viskija, potem pa na nočni vožnji razbil tri gasilska vozila, s čimer naj bi povzročil za okoli 20 tisoč evrov škode, je nekdo v noči na petek vdrl še v objekt PGD Dobrna, znan kot Gasilski Ribnik. Ne gre za gasilski dom, ampak za objekt ob ribniku. 

Nespoštovanje do njihovega poslanstva

»S tem ne le da so izkazali popolno nespoštovanje do našega poslanstva, ampak so gasilski organizaciji povzročili tudi precejšnjo gmotno škodo,« so zapisali v objavi na facebooku. Dodali so, da je zanje, ki neomajno stojijo v prvi vrsti pri pomoči ljudem, tako dejanje še dodatno boleče, saj se morajo zdaj ukvarjati s škodo, namesto da bi reševali življenja. Koliko škode je nastalo, še ne vedo, bo pa to zagotovo vplivalo na njihovo nadaljnje delo.

Dogodek je gasilce globoko prizadel, a ostajajo trdno odločeni, da bodo še naprej pomagali ljudem. Vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, pa prosijo, naj nemudoma stopijo v stik z najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

»Vsaka informacija, ne glede na to, kako majhna se morda zdi, lahko pripomore k temu, da storilce čim prej izsledimo,« javnost nagovarjajo v PGD Dobrna. 

 

 

Priporočamo