V petek ob približno 18. uri je za zdaj še neznani voznik avtomobila v neposredni bližini avtobusne postaje Tržnica Moste povozil kolesarko in odpeljal. Kot so ugotovili policisti, je voznik avtomobila po Zaloški cesti vozil od Kajuhove ulice proti centru, v isti smeri pa je kolesarila tudi ženska, ki je med vožnjo izgubila ravnotežje in padla. Po njenem padcu je v kolesarko trčil še voznik avtomobila, ki je nato brez ustavljanja odpeljal naprej. Kolesarka se je v nesreči hudo poškodovala, ljubljanski policisti pa pozivajo morebitne priče, naj pokličejo na moščansko policijsko postajo ali interventno številko 113.

Z vrati zaprla pot kolesarki

Prav tako v petek so policisti posredovali tudi na Vojkovi cesti in na ljubljanski obvoznici pri Bizoviku. Na Vojkovi cesti je prav tako krajši konec potegnila kolesarka, ki se je pravilno pripeljala po kolesarski stezi ravno v trenutku, ko je voznica avtomobila odprla vrata. S tem je kolesarki zaprla pot, po trčenju v vrata je kolesarka padla po tleh. Po prvih podatkih se je pri tem hudo poškodovala, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti v zvezi z nesrečo preiskujejo sum kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Z lažjimi poškodbami se je končala nesreča na obvoznici, kjer so trčili trije avtomobili. Glavni krivec za nesrečo sta bila zgoščeni promet in prekratka varnostna razdalja.

Srečo v nesreči je imel tudi voznik avtomobila, ki se je v soboto zvečer peljal po cesti med Ponikvami in Rašico. Zaradi prehitre vožnje in precejšnje opitosti (alkotest je pokazal 0,93 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka) je zapeljal s ceste, se prevrnil in končal v obcestnem jarku na strehi. V nesreči se je lažje poškodoval, zagovarjati pa se bo moral na sodišču. 

Priporočamo