»Padli« avtomati

Dolgoprsti zmikavti so zadnje čase povzročili za več tisoč evrov škode. Vlamljali in kradli so po različnih brunaricah, odnesli pihalnik listja, alkohol, na pokopališču pa se spravili na avto ter mu odnesli prednji odbijač in žaromete. (Samo kot zanimivost: isti avto je bil tarča nepridipravov že dan pred tem, ko so z njega ukradli platišča s pnevmatikami. Zdi se, da na delu ni bila ista ekipa.) Z delovišča v okolici Pivke pa je nekdo odnesel deset prometnih znakov z nosilci. Kaj bodo z njimi počeli, ni jasno. Možno, da bodo z njimi okrasili rojstnodnevne mlaje. Najbolj ambiciozen pa je bil storilec, ki je prejšnji petek ponoči na avtocestnem počivališču v Murski Soboti poljskemu vozniku s tovornjaka ukradel 98 kavnih avtomatov in povzročil za okoli 80 tisočakov škode. Barabin očitno ni spremljal novic o vse slabših razmerah, ki podražujejo kavo tako v trgovini kot v lokalih. Že od lani do letos se je podražila za desetino, zaradi pesimističnih napovedi še slabše letine pa se te v kratkem ne bodo znižale. Bogve, kdo v takih časih sploh še kupuje kavne avtomate. Pa četudi »padejo« s tovornjaka …

Do tal pogorela stavba gasilcev

Kljub temu da so gasilci na vrhu seznama lestvice zaupanja ljudi, so v zadnjih nekaj tednih dvakrat postali tarča vandalov. Najprej je mladi Nemec skozi okno vlomil k prostovoljnim gasilcem v Moravžu, si postregel s klobaso, pol litra refoška in steklenico viskija, sit in napit pa na nočni vožnji potem razbil kar tri njihova vozila! (Glede na količino popitega alkohola nas to ne preseneča.) Jutro zatem so na razdejanje v eni od stavb naleteli prostovoljni gasilci iz Dobrne … In medtem ko se naši gasilci namesto z reševanjem življenj ubadajo s popisovanjem škode, so »kratko« potegnili tudi njihovi nemški kolegi. V kraju Stadtallendorf je namreč do tal pogorela njihova skoraj nova zgradba, v kateri so hranili opremo. Z desetmetrskimi plameni se je borilo več kot 170 gasilcev od blizu in daleč, a kaj veliko niso mogli storiti. Nastalo je za več kot dvajset milijonov evrov škode, na srečo pa nihče ni bil poškodovan. Prvotno olajšanje je kaj hitro zamenjalo ogorčenje. Gasilska stavba namreč ni imela požarnega alarma. Gre namreč za občinsko stavbo za shranjevanje opreme, ne pa gasilsko postajo, zato alarm po predpisih niti ni bil potreben. Zdaj so odločeni, da bodo zakon spremenili.

Slepi potnik

Klopač, Kiki in Slavek so malopridneži, ki kradejo mrtvim. V roku enega leta so namreč v naselju na severu Hrvaške večkrat napadli mestno pokopališče, kjer so si v eni družinski grobnici najprej prilastili metrski bronasti kip klečečega Jezusa, vrednega več kot tisoč evrov, ta pa jim je bil očitno tako zelo všeč, da so se kasneje vrnili in izmaknili še enega. A so imeli smolo. Na poti s pokopališča so jih med nadzorom prometa ustavili policisti in ugotovili, da so v avtu pravzaprav štirje – Klopač, Slave, Kiki in ugrabljeni bronasti odrešenik. Tega so takoj in brez upiranja predali, odvzeli pa so jim tudi macolo, s katero naj bi si pomagali pri odstranitvi kipa s podstavka. Prijateljske vezi so se v trenutku razblinile, kar naenkrat noben ni več vedel, kako se je v avtu z njimi znašel še četrti (slepi?) potnik. Dva sta bila obsojena na pogojne kazni, tretji pa zaradi predkaznovanosti na zapor.

To niso droge!

Policisti iz Portlanda so se pred kratkim znašli v prav špasni situaciji. Ustavili so moškega in žensko v ukradenem avtomobilu, med postopkom pa so v njem opazili vrečko z napisom: » To vsekakor ni vreča, polna drog.« A ker policiste na šoli učijo, da ne gre verjeti vsemu, kar vidijo in preberejo (zlasti, ko jih v nekaj skušajo prepričati osumljeni), so napisu navkljub vrečo odprli in – glej ga zlomka! – v njej so bile droge. Mnogo njih. Fentanil in metamfetamin, oksikodon, tehtnica, pa še nekaj denarja in nabita pištola. 35-letnega Reginalda in dve leti starejšo Mio so aretirali, fotografije zasega in zabavne vrečke pa so objavili na družbenih omrežjih.

Priporočamo