Policisti z območja kranjske policijske uprave so se v zadnjem dneh ubadali z dvema konkretno opitima voznikoma. V Škofji Loki so v petek okoli desetih zjutraj obravnavali 47-letnega moškega, ki je avto vozil brez dovoljenja, zaradi česar so mu ga zasegli. Izkazalo pa se je še, da je za volan sedel pijan. Alkotest je pokazal, da je imel v krvi več kot 2 promila alkohola. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču, za vožnjo pod vplivom alkohola pa policisti zanj vodijo še prekrškovni postopek.

Pridržali so ga

V soboto okoli devete ure zvečer pa je v bližini Preddvora 36-letni pijani voznik povzročil prometno nesrečo. Ko je vozil iz Hotemaž, je trčil v avto voznika pred sabo, ki je zavijal levo. V enem avtu se je lažje poškodovala sopotnica, v drugem sopotnik, pomagali so jima pa že na kraju nesreče. Moški je imel v krvi nekaj kot 2 promili alkohola, odredili so mu pridržanje do 12 ur. Sumijo ga kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nič alkohola 

Policiste skrbi, da kljub vsem nasvetom in trudom tako policije kot številnih drugih inštitucij vozniki vozila še vedno vozijo pod vplivom alkohola ali drog, pa tudi brez vozniških dovoljenj, na koncu pa storijo še prometno nesrečo. »Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola in hkrati poudarjamo, da v cestnem prometu motorno vozilo lahko vozimo samo z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo. Motorno vozilo mora biti registrirano. Vozniki pa zbrani in fokusirani na vožnjo in spoštovanje prometnih pravil,« sporočajo s policije.   

 

 

 

 

 

Priporočamo