Kot vodja enega najbolj znanih trgovcev z oblačili na svetu je Jeffries uporabljal svojo moč, bogastvo in vpliv za izkoriščanje moških za lastno spolno zadovoljstvo in spolno zadovoljstvo svojega partnerja, je po poročanju tujih tiskovnih agencij povedal okrožni tožilec v newyorškem okrožju Brooklyn Breon Peace.

Pri tem je Jeffries po njegovih besedah izkoristil privlačnost blagovne znamke Abercrombie, ki so jo mladi moški videli kot vstopnico za uspeh v manekenski industriji. Med letoma 2008 in 2015 naj bi zlorabili najmanj 15 ljudi, trdi Peace. Državno tožilstvo zahteva sojenje Jeffriesu, njegovemu tedanjemu partnerju in še eni osebi.

Pred nekaj več kot letom dni je več moških očitalo Jeffriesu in njegovemu partnerju, da sta jih spolno izkoriščala na prireditvah. Po poročanju medijev naj bi par uporabljal posrednika, ki je iskal mlade moške za zabavo.

V obtožnici je navedeno, da sta Jeffries in njegov partner naročila tretji osebi, naj jima poišče mlade moške. Jeffriesov partner je nato poskrbel, da so jih prepeljali na dogodke z direktorjem podjetja na različnih koncih sveta. Domnevne žrtve so pred dogodki podpisale sporazume o zaupnosti. Na nekatere so izvajali tudi pritisk ter jim dajali alkohol, viagro in sredstva za sproščanje mišic. Večkrat je prišlo do spolnega stika brez privolitve, je še navedel tožilec.

Odvetnik Brad Edwards, ki v zadevi zastopa nekatere domnevne žrtve, je aretacijo označil za velik korak na poti do pravice za številne mlade moške, ki sta jih Jeffries in Smith izkoriščala in zlorabljala.

Obtoženi naj bi še danes prišli na zvezni sodišči na Floridi in v Wisconsinu, nato pa naj bi zadevo prenesli v New York.

Priporočamo