V ponedeljek ob pol devetih zvečer je na krško policijsko postajo poklicalo več domačinov, ki so slišali streljanje. Streli so odjeknili v okolici naselja Kerinov Grm, kamor so policisti po prejetih prijavah poslali več patrulj. Pregledali so okolico in na travniku pri Kerinovem Grmu našli več tulcev, en kroglo pa so našli na območju Hrastja pri Cerkljah.

Kot kaže, ni šlo za strelski obračun, temveč je osumljenec, ki je pobegnil že pred prihodom policistov, streljal v zrak. Zaradi bližine letališča so preiskovalci preverili, ali so krogle morda ogrožale helikopter slovenske vojske na območju Cerkelj ob Krki, vendar se je izkazalo, da je bil v času streljanja helikopter na tleh.

Preiskava je zaenkrat pokazala, da naj bi v zrak streljal 26-letni osumljenec, ki so ga danes aretirali, s preiskavo pa še nadaljujejo. Na policiji ocenjujejo, da imajo že dovolj dokazov za ovadbo, saj so že napovedali, da ga bodo kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Ker so posamezni stanovalci naselja Kerinov Grm ovirali policiste in proti njim metali kamenje, preiskujejo tudi sum kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Kamni sicer niso poškodovali niti policistov niti njihovih avtomobilov. 

Priporočamo