Ravnokar poteka oddaja Zdravnik ob 18h, v kateri endokrinolog prof. dr. Tomaž Kocjan s Kliničnega oddelka za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni UKC Ljubljana pojasnjuje vpliv osteoporoznih zlomov na posameznika in celotno družbo, ki ga v finančnem smislu merimo v desetinah milijonov evrov.

Prisluhnite oddaji,  v kateri spretna moderatorka Vanja Badovinac gostu zastavlja različna vprašanja o osteoporozi, tihi bolezni sodobne družbe. Številni namreč sploh ne vedo, da jih ogrožajo osteoporozni zlomi, ki so za marsikoga lahko celo usodni. V oddaji poudarjamo pomen zgodnjega odkrivanja bolnikov in dostopnosti sodobnih terapij za njeno obvladovanje.

Kako zdrav način življenja vpliva na preprečevanje osteoporoznega zloma? (Foto: iStock)

Kako zdrav način življenja vpliva na preprečevanje osteoporoznega zloma? (Foto: iStock)

A ključna odgovornost za zdravje kosti je v nas samih, zato prisluhnite endokrinologu in njegovim strokovnim nasvetom.

Oddaja je skupen projekt Dnevnika in družbe Aetas pod blagovno znamko Zdravnik ob 18h, kjer že vse leto v studio vabimo uveljavljene strokovnjake z zdravstvenega področja.
V vašem imenu jim zastavljamo aktualna vprašanja in vam prinašamo koristne odgovore. Spremljajte aktualno oddajo, ki poteka prav zdaj, ogledate pa si jo lahko tudi kasneje, tako kot vse dosedanje oddaje z drugimi strokovnjaki – v arhivu na spletni strani www.zdravnikob18h.si ali na YouTube kanalu DnevnikSlovenija.

Podpornik današnje oddaje:

Priporočamo