Zdravilni krog je kot oazo za krepitev energetskih potencialov človeškega telesa na predlog TD Solzice z Raven postavil radiestezist in bioenergetik Mirko Čander iz Šentjurja. Skupaj z Ravnjakovo izvirsko, živo in odlično strukturirano vodo bodo vsi naravni energetski potenciali na voljo gostom domačije Ravnjak, ob napovedanih datumih pa v obliki vodenih delavnic in srečanj na voljo zainteresirani javnosti. Vse informacije bodo na Ravnjakovem profilu na facebooku.

Breda Gnamuš Dušak z jedmi kot simbolom energije in hruško, simbolom Ekološke kmetije Ravnjak.

Breda Gnamuš Dušak z jedmi kot simbolom energije, hruška pa je simbol ekološke kmetije Ravnjak. Foto: Arhiv Dnevnika

Energetski krog

Čander je postavil zdravilni energetski krog, ki v vseh arhaičnih kulturnih skupnostih velja za simbol popolnosti. Prednamci so v njem videli celoto. V krogu je zajeto vse in nič. Preden vstopite v krog, je treba vedeti, da je vsako zdravljenje samozdravljenje. In da se vse začne z umiritvijo, ravnovesjem in harmonijo, ki so osnova zdravja. Zdravje se začne v lastnem umu in človek mora biti pripravljen, da to odgovornost prevzame. Pomembno je vedeti, da tovrstno zdravljenje ni nadomestilo za običajno medicinsko ali psihološko oskrbo, ampak ga je treba uporabljati kot dodatek.

Ravnjakov energetski krog

Zunanji krog ima osem kamnov, nabranih na energetsko močnih točkah v okolici Ravnjakove domačije. Ponazarja neskončno moč kozmosa in končno moč človeka.

Notranji krog ima osem kamnov, ki jih je Čander nabral v potokih in rekah na raznih koncih Slovenije. Predstavlja notranjo ali duhovno resničnost. V njem se stikajo vse energije, zato je središče moči.

Središčni kamen predstavlja izvor vsega bivanja.

Naši predniki so dobro vedeli, da je človek soodvisen od vsega, kar ga obdaja: od narave, zemlje, neba in vesolja. Znotraj tega kroga se človek na mentalni ravni povezuje z vsemi elementi vesolja. Postane eno z vsem, kar vesolje premore. Frekvence in vibracije mu prinesejo sozvenenje za zdravje, počutje, prepoznavo, odločitve ...

Uporaba kroga je enostavna: lahko se vstopi na vzhodni točki in potuje po njem v smeri urnega kazalca. Lahko se prisluhne kamnom in sledi tistemu, ki človeka zaustavi. Lahko se začne v centru, a treba je biti pazljiv. Pol ure za začetek, da ne pride do močne reakcije; glavobola, slabega počutja ...

Kamni sredinskega kroga so prinešeni iz različnih potokov in so bili vedno v vodi.

Kamni sredinskega kroga so iz različnih potokov in so bili vedno v vodi. Foto: Arhiv Dnevnika

Ravnjakova voda je izvirska, živa in dobro strukturirana

Voda ima svoj izvir v podzemnem vodnem viru Ravnjakovega hriba. Ta ji zagotavlja izjemno prosto energijo, znano tudi kot prana, chi, qi ali pa zero point energija (fizika), zdravilstvo pa jo prepoznava kot bioenergijo, s katero zdravijo bioenergetiki. Živa voda ima med drugimi lastnosti polno prostih elektronov, osnovne pozitivne energije, ki sedajo na tista mesta materije, ki so iz kakršnega koli razloga (virusi, bakterije ...) izgubila elektron, ki se pretvori v prosti radikal, ta pa je vir bolezni.

Preden vstopite v krog, je treba vedeti, da je vsako zdravljenje samozdravljenje. In da se vse začne z umiritvijo, ravnovesjem in harmonijo, ki so osnova zdravja.

Struktura vode

Z opazovanjem kristalov vode in njihovim fotografiranjem se je prvi ukvarjal Japonec dr. Masaru Emoto, ki je v svoji fascinantni knjigi Sporočilo vode (v njej je zapisal svoja dognanja ob opazovanju raznovrstnosti kristalov zamrznjene vode pod mikroskopom) zapisal, da na vodo vpliva prav vse v njeni okolici: od zraka in temperature do tlaka, zvoka, petja, misli in celo fotografije oseb in narave, zapisane črke in imena. In seveda elektromagnetno polje zemlje in mnogo več. Ravnjakova zdravilna voda je napeljana po ceveh stanovanjskega in gospodarskega poslopja, napaja pa tudi domači ribnik.

Ravnjakova domačija sredi zelenega morja z belimi pikami.

Ravnjakova domačija sredi zelenega morja z belimi pikami.  Foto: Arhiv Dnevnika

Vse se je začelo z dr. Semirjem Osmanagićem

Energetski park Ravnjak je nastal potem, ko je leta 2022 v sklopu Festivala solzic dr. Semir Osmanagić na posestvu odkril izjemne količine skalarne/orgonske energije, ki od Rimskega vrelca, Pekla in Ivarčkega jezera v širokem pasu segajo proti Ravnjakovemu vrhu in v obliki dvojnega tročana (v kombinaciji s cerkvijo sv. Roka) energetsko bogatijo prostor.

Vprašanja, zakaj je pri Ravnjaku najti plesoča drevesa, zakaj gostje tako radi posedajo pod vrtno hruško in zakaj se ljudje tam počutijo tako dobro, zdaj dobivajo odgovore.

Več o teh koroških energijah je Osmanagić objavil na spletnem naslovu »Fenomenalna energija na posebnoj lokaciji u Sloveniji«​ na youtubu.

Voda in zdravilna energija sta dodana vrednost kmetije Ravnjak in dodatna ponudba zavetja za utrujene duše. Mizica, pogrni se je polna dobrot; znani so po jagenjčku izpod peke. Pijače so zdravilne, najprej domači sokovi in voda, potem še mošt in hruškovo žganje ... Domači vrt je poln zelenjave, dišavnic in začimbnic, zeleni travniki pa so paspartu pred obrobo globokega gozda. 

Priporočamo