V vseh letih ustvarjanja je Maja Štamol Droljc sodelovala na različnih natečajih, razstavah, modnih revijah ter tednih mode doma in po svetu, za svoje delo pa je bila tudi večkrat nagrajena. »Le redke znane Slovenke, med katerimi so pevke, igralke, športnice, voditeljice, niso nosile vsaj ene moje kreacije. Zato mi je v največjo čast ob tem praznovanju prav zaupanje rednih strank, poslovnih žensk, žensk iz sveta diplomacije ter tudi čisto vsakdanjih modnih navdušenk, ki cenijo našo kreativnost, unikatnost, kvaliteto ter veliko pozornost, ki jo posvečamo materialom in detajlom,« razkrije modna oblikovalka ob praznovanju.

Častno mesto na letošnjem tednu mode

Vsa ta leta sodeluje tudi na največjem ljubljanskem modnem dogodku. Organizator ji je letos namenil častno mesto, saj bo zaključila letošnjo modno edicijo. Njena kolekcija bo obsežna, hkrati pa bo vključevala tudi pregled njenih uspešnih krojev iz preteklosti, predstavljenih na nov način in izdelanih iz materialov, ki so že na zalogi.

Pri snovanju je želela ostati racionalna in se izogibati nakupu novih tkanin. V kolekciji bo tudi nekaj starejših kosov, saj želi pokazati, da so njene kreacije kakovostne, nosljive ter brezčasnih krojev in detajlov.

Modna oblikovalka pa se je že pred časom odzvala povabilu k sodelovanju na področju, za katerega sama pravi, da ji ga zagotovo ne bi pripisali, a bomo o njem v prihodnje zagotovo še veliko slišali. »Zavedala sem se, da je to zares izven moje cone udobja. Pa sem si takrat vseeno rekla, da bi lahko ob 20. obletnici delovanja naredila nekaj posebnega in tako so nastali supi z res lepimi in unikatnimi potiski,« je povedala.

Priporočamo