Primorska pevka, flavtistka in kantavtorica Tinkara Kovač se s koncertom 26. oktobra v Kinu Šiška vrača na velike odre s spremljevalno zasedbo izkušenih glasbenikov (Peter Dekleva, Anže Langus Dagi, David Morgan, Erik Marenče, Daniel Matič, Julija Fajhtinger, Nina Bauman).

Koncert z gosti

Odigrala bo bogat celovečerni koncert z večino skladb z albuma O-range in svojimi največjimi uspešnicami (Ko bo prišel, Med zemljo in zrakom, Veter z juga, Kjer ste vi (Kaj tu dogaja?), Mars in Venera). Na odru se ji bodo pridružili glasbeni gostje – Tokac (Dan D), ki bo poseben gost koncerta in s katerim bosta zapela aktualno priredbo Love Song, na odru pa se ji bo pridružil tudi U-ROS, Uroš Cingesar, glasbenik in avtor najobsežnejšega glasbenega dela na svetu. Za posebno žensko rokovsko poslastico bo poskrbela Tinkarina dolgoletna primorska kolegica Lara Baruca, S katero bosta na koncertu združili glasove v skladbi Ti si se bal.

Njeno glasbeno udejstvovanje je zaznamovalo več dogodkov – pred dvajsetimi leti je izšel album O- range, ki je eden od ključnih izdelkov na njeni poti, vsebuje pa tudi kar lepo število njenih vedno prepoznavnih uspešnic: »Na njem sem dokončno našla svoj sound, bila avtorica besedil, glasbe in aranžmajev. Pridružila pa so se mi tudi številna priznana imena iz Italije, Anglije in Amerike. Res se veselim koncerta, ki bo vsekakor v meni prebudil tisto mojo radostno in igrivo rokovsko dušo.«

Priporočamo