V času krompirjevih počitnic so zelo priljubljene mobilne hišice. Kot so zapisali in objavili na spletnem portalo avtokampi.si si marsikdo jeseni namreč želi trdno streho nad glavo in ogrevanje, malce več prostora in udobja ter opremljeno kuhinjo, še vedno pa želi uživati v vseh prednostih kampa. Cene za najema mobilnih hišic za štiri osebe se v tem času gibljejo že od 60 evrov naprej, ponudba pa je zelo raznolika. Ker je kopanje v morju ob tem času lahko za nekatere že prevelik adrenalinski podvig, si mnogi najamejo mobilno hišico z jacuzzijem ali ogrevanim bazenom na terasi. Je pa res, da to udobje tudi stane.

Jesensko kampiranje v Istri

Kamp San Servolo Resort v Bujah, ki je odprto celo leto, gostom tudi v jesenskih mesecih nudi vrhunsko wellness ponudbo kjer lahko izbirate med urejenimi parcelami, nekaj jih ima tudi privatni jacuzzi ali pa celo privatni wellness s savno. Na voljo so tudi mobilne hišice za 2 ali 4 osebe s privatnim jacuzzijem. Gostom je na voljo tudi velik ogrevan zunanji bazen, ki je odprt tudi pozimi, jacuzzi in notranji wellness s savnami, relax prostorom ter fitnes. Portal avtokampi.si svetuje najem mobilne hišice Lotos Luxury z zasebnim jacuzzijem. Za sedem dni je potrebno odštetu 1.477 evrov. Kamp Aminess Sirena v Novigradu bo odprt še vse do 3. novembra. Za sedem dni bivanja v mobilni hišici Classic je treba odšteti od 525 evra, za mobilnu hišicu Sirena Premium Village pa 614 evrov. Tudi manjši in zelo urejen kamp Polidor v Funtani je odprt celo leto. Za teden dni najema mobilne hišice Premium:je treba odšteti od 567 evrov, za družinsko mobilno hiško z hacuzzijem kamor lahko vzamete tudi psa pa od 1.016 evra. Dobrih 200 evrov več pa boste morali odšteti za mobilno hišico Vila Superior z bazenom in jacuzzijem.:

Do konca jesenskih počitnic je odprt tudi kamp Porton Porton Nature Hideouts v Rovinju, do začetka decembra pa tudi kamp Mon Perin v Balah. Za kampiranje so na voljo urejene parcele, mobilne hišice v ponudbi tega kampa pa so zelo raznolike, nekatere imajo tudi svoj jacuzzi, omogočajo tudi najem vil z jacuzzijem ali privatnim bazenom. Tudi kamp Arena Stoja v Puli je odprt celo leto, za teden dni bivanja v mobilni hišici Camping Villa boste odšteli od 678 evra. Prav tako do konca jesenskih počitnic nudi gostoljubje kamp Arena Grand Kažela v Medulinu. Portal avtokampi.si priporoča najem mobilne hišice Camping home Next. Za sedem dni bivanja boste morali odšteti od 563 evrov.

Krompirjeve počitnice na otokih Krk, Cres in Lošinj

​Kamp Ježevo na Krku, ki leži v neposredni bližini mesta Krk (5 minut peš), ob urejenih parcelah ob morju nudi tudi moderne mobilne hišice za 2, 4 ali 6 oseb. Za sedem dnevno počitnikovanje v mobilni hišici Lungomare Home za 4+2 osebe in s pogledom na morje bosteodšteli od 483 evrov. Kamp Omišalj na otoku Krk tudi letos ostaja odprt čez celo leto in za krompirjeve počitnice so pripravili odličen program animacije, ki bo potekala vse dneve od 25. oktobra do 3.novembra. Pridite na jesensko kampiranje, uživanje na parcelah in v mobilnih hišicah. V sklopu animacije bo veliko kreativnih delavnic, športnih igric, izrezovali boste buče, potekale bodo igrice za vse družinske člane, imeli bodo tudi filmski in otroški plesni večer.Najem mobilne hišice Omišalj za 4+2 osebi konec oktobra stane od 71 evrov, za hišice v drugi vrsti od 76 evrov, v prvi vrsti ob morju pa od 108 evrov. Kamp Kovačine na Cresu, ki bo svoja vrata zaprl po koncu jesenskih počitnic prav tako nudi najem mobilni hišk. Cena najema mobilnih hišic za 4 osebe je od 60 do 93 evrov, za hišice ob morju je cena 101 evrov in ponudba v akciji, kjer bivate sedem noči in plačate le šest. Tudi kamp Poljana na malem Lošinju bodo zaprli po 4. novembru. Na vzhodni strani kampa so parcele urejene v terasah, kar nekaj je sončnih parcel, več sence pa je v osrednjem delu kampa, Mobilne hišice so urejene na levi strani zaliva in na drugi strani s pogledom na Mali Lošinj. Za sedem dnevni najem mobilne hišice SunLodge BigLeaf Sea View boste odšteli od 619 evrov. Za širšo ponudbo kampom vzdolž hrvaške obale predlagamo, da obiščete že omenjeni portal. 

Vir: avtokampi.si

Kampiranje v kampu Menina

V kampu Menina v Zgornji Savinjski dolini je tudi jeseni lepo in aktivno. Lokacija nudi številne pohodniške in kolesarske izlete, v kampu pa bodo pekli kostanj, iz restavracije bo dišalo po okusnih picah, otroci pa bodo uživali na igralih, v adrenalinskem in športnem parku ali pa se bodo vozili s formulami na nožni pogon ter igrali mini golf.

Kamp Menina je sicer odprt čez celo leto, za krompirjeve počitnice pa bo pestro dogajanje od četrtka do nedelje. Za četrtek, 31. oktobra, pripravljajo izrezovanje buč in večernih pohod po gozdu; v petek družinski pohod po Golteh ter večerno zabavo s čarovnikom in peko kostanjo. V soboto bodo za goste pripravili družinske igre, zvečer pa otroško večerj in degustacijo vina za odrasle. V nedeljo pripravljajo pohod po kmetijah.

Priporočamo