Pred natančno 30 leti je naš časopis izšel 18. septembra 1994 in bralstvu postregel z množico zanimivih tem. Naši novinarji so bili recimo v Zagrebu, ki ga je obiskal papež Janez Pavel II. in v duhu vojne na Hrvaškem, ki se je počasi prevešala v zadnji del, izjavil: »Sovraštvo je satanovo delo.« Menda je s to izjavo okaral politike iz Srbije, Bosne in Hercegovine ter seveda Hrvaške. Ne pozabimo, operacija Nevihta (Oluja), v kateri so Hrvati zavzeli Srbsko krajino, se je zgodila kakšno leto kasneje. O papeževem obisku je pisal Ladislav Lesar, ki je bil podpisan ob še eno resno temo.

Šlo je za intervju z vinskim strokovnjakom, takrat enim največjih pri nas, dr. Jurijem Nemaničem, ki je jasno povedal, da ima vino očeta, mater in vinarja. Zanimivo, kajne. Nemanič je bil prepričan, da tako kakovostnih vin kot leta 1994 nismo pili še nikoli prej, in postavlja se veliko vprašanje, kako bi strokovnjak gledal na današnja slovenska vina, ki so brez dvoma veliko boljša kot nekoč. Le prometni policisti na vinskih cestah so v današnjih dneh veliko bolj strogi kot v devetdesetih.

Ob še nekaterih zanimivih člankih pred 30 leti je našla svoje mesto tudi simpatična, zelo zanimiva, predvsem pa zelo strokovna raziskava o moških, ki se zjutraj pogledajo v ogledalo. Anketa, ki so jo naši novinarji skoraj gotovo prepisali iz tujega tiska, je pokazala, da kar 25 odstotkov moških motijo njihova ušesa. Nekaj manj, 21 odstotkov, jih ni zadovoljnih z obliko nosu, še manj, 20 odstotkov, jih moti njihova plešavost, 14 odstotkom je napoto njihov podbradek, med manjšimi težavami pa je bila tudi tista s premajhnim penisom: premajhen spolni ud je motil dva odstotka odraslih moških. 

Priporočamo