Kot sta poročala NBC News in ABC News, ima 72-letni Weinstein kronično mieloično levkemijo in ga zdravijo v zaporu v New Yorku. Weinstein se sicer sooča z več zdravstvenimi težavami. Prejšnji mesec je imel tudi nujno operacijo srca.

Weinstein prestaja 16-letno zaporno kazen, potem ko so ga v Kaliforniji obsodili zaradi posilstva. Leta 2020 so ga v New Yorku prav tako zaradi posilstva in spolnega napada na igralko ter asistentko produkcije obsodili na 23 let zapora. Letos aprila je prizivno sodišče v New Yorku razveljavilo sodbo zaradi neupravičenega pričanja nekaterih žensk, ki so trdile, da jih je Weinstein spolno napadel.

Ponovno sojenje v zadevi je bilo napovedano za november, čeprav tožilstvo meni, da naj bi bilo to nerealno.

Weinsteina je več kot 80 žensk obtožilo spolnega nadlegovanja, napada ali posilstva, vključno s svetovno znanimi igralkami, kot so Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow in Ashley Judd. Weinstein je na drugi strani zatrjeval, da so bili vsi spolni odnosi sporazumni.

Obtožbe proti Weinsteinu so leta 2017 pripomogle k nastanku gibanja #MeToo, kar velja za prelomen trenutek v boju proti spolnim zlorabam in spolnemu nadlegovanju.

Weinstein in njegov brat Bob sta leta 1979 ustanovila ugledni hollywoodski studio Miramax Films. Med njegovimi uspešnicami sta med drugim Šund iz leta 1994 in Zaljubljeni Shakespeare iz leta 1998, ki je med drugim prejel sedem oskarjev.

Priporočamo