Med morjem bleščečih črno-belih pingvinov, ki domujejo v priljubljenem avstralskem akvariju, izstopa en ptičji mladič. Mladi kraljevi pingvin Pesto, ki se je rodil januarja in tehtal le 200 gramov, je zdaj več kot stokrat večji. Z neverjetnimi 22,5 kilogrami je največji mladič, kar so jih kdajkoli videli v akvariju.

Puh bo začel izgubljati z začetkom gnezdenja

Kot je za BBC povedala oskrbnica iz akvarija Jacinta Early, je normalno, da pingvini po izvalitvi naberejo nekaj otroške maščobe, vendar si oskrbniki niso predstavljali, da bo Pesto postal tako velik. Pestov biološki oče je precej visok, vendar sta zanj zelo dobro skrbela tudi njegova rejniška starša Tango in Hudson. »Zdaj ju zasenči, zaradi česar je tudi videti komično velik,« doda oskrbnica.

Early pravi, da je bil Pesto večkrat na dan hranjen iz roke in da je njegova precejšnja višina deloma tudi posledica njegovega zelo zdravega apetita, kar je lep izraz za to, da dnevno poje do 30 rib. Vendar poudarja, da je zdrav in bo kmalu začel naravno hujšati. »Če bi ga pobožala, bi moj prst izginil globoko v njegovem perju,« pravi Early.

Obožuje pozornost

Oskrbnica pingvina opisuje kot družabnega metulja, ki klepeta s prikupnim piskanjem in rad nadleguje odrasle pingvine. Pogosto je prvi, ki se pozdravi z oskrbniki in se odzove tudi na svoje ime. Čeprav je osebje že dolgo navezano nanj, je bila ljubezen, ki jo je pritegnil v javnosti, absurdna izkušnja, pravijo.

Akvarij je v času, ko so šolske počitnice, na splošno zelo obremenjen, zdaj pa so se zgrinjale množice ljudi, da bi si ogledale slavnega pingvina.

Priporočamo