Kakšno bi bilo življenje, če bi vsak ljubi dan počeli, jedli, gledali, poslušali … vedno popolnoma isto?! Življenje je za živeti, poskušati nove stvari, nove hrane, nova doživetja in nove izkušnje. Zato poskusite te palačinke. Resnično so odlične.
Za pripravo odličnih mehkih palačink potrebujete:
JAJCE – Če pripravite do kakšnih 15 palačink bo eno jajce čisto dovolj. Vi pa seveda uporabite več jajc, če res želite.
MLEKO – Uporabite mleko po želji, kravje je čisto ok.
MOKO – Uporabite belo pšenično moko, lahko pa tudi mešanico navadne in polnozrnate moke ali pa kar polnozrnato pirino moko. V tem primeru uporabite malenkost več vode, saj polnozrnata moka vpije več tekočine.
SODO BIKARBONO – Ta poskrbi, da so palačinke bolj mehke in se ne trgajo.
VODO – Da, vodo. Trik v mehkih palačinkah je, da ne uporabite le mleka, ampak tudi nekaj vode. Razmerje skupne tekočine je približno 1/3 vode in 2/3 mleka.
SOL – Čisto malo soli poskrbi za čudovit okus palačink. Nekateri dodajajo sladkor, a je čisto odveč, saj sladkobo lahko regulirate z nadevi oz. namazi.
Če se imate radi, poskusite magično kombinacijo kisle smetane in kokosove moke. Za sladkobo dodajte nekaj vanilijevega sladkorja. Da pa bodo palačinke že takoj na prvi pogled začarale, jih pokopajte s stopljeno čokolado. Kaj niso lepe?
Najprej pa še nekaj idej za morda nenavadne, a božanske palačinke:
Odlične špinačne palačinke z borovnicami
Pehtranove palačinke z makom in skuto
Gratinirane ajdove palačinke s skuto
Ovseno-mandljeve palačinke s čokolado in jagodami
Nebeško puhaste polnozrnate bučne palačinke
Palačinka iz pečice z jagodami
Klasične ameriške puhaste palačinke
Še več receptov za palačinke – tudi slane – najdite pod oznako Palačinke .
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!
Poglejte si tudi kratek VIDEO priprave: