Ta »novica« me je pripravila do tega, da poskusim povezati na videz nepovezljivo, vse pa ima skupni imenovalec: nemorala. Za nenehno bombardiranje že tako uničene Gaze z ženskami in otroki kot glavnimi žrtvami je beseda nemorala mnogo preblaga, tukaj gre za zločin in ne incident.

Pa gremo bližje, v Evropo, ki se je pod patronatom Amerike odločila, da bo sodelovala pri zmagi Ukrajine nad Rusijo do bridkega konca (gospodarskega propada Evrope). Brez našega pristanka (v mislih imam normalno prebivalstvo) nam pripravljajo teren za katastrofo, namesto da bi se Evropa sama (brez Amerike) pogajala z Rusijo o končanju vojne ter predvsem reševala sebe iz recesije, ki je na pragu.

In še tretji primer, naš, »lokalni«. Pokvarjeno dogovarjanje strank o izvedbi referenduma o JEK 2 bi nas moralo dvigniti na noge, v nepoštene dogovore vpletene bi morali takoj razrešiti mandata poslancev, prekiniti priprave na referendum, pet milijonov evrov pa razdeliti revežem. Nemoralno do konca, to je res resen incident.

Za zaključek pa samo še samoizpraševanje: ali je to res čast in priznanje, da te sprejme na uradni obisk ameriški predsednik na izhodu? Le kaj bomo morali spet narediti po navodilih in v čigavo škodo?

Srečo Knafelc, Krvava Peč

Priporočamo