Tudi mene je namreč kontaktirala predstavnica zavarovalnice z neznane številke, prvič sem se izognil razgovoru, ker sem imel delo na gradbišču, vendar me je poklicala naslednji dan, razpolagala je z vsemi mojimi podatki in pričela razlagati nov način zavarovanja s ponudbo, da me obišče njihov agent. Povedal sem, da sem zavarovan, a je vztrajala in sem privolil v obisk.

Agent je prišel že pred dogovorjeno uro, k sreči sva se srečala na dvorišču. Vprašal je, kje se lahko pogovoriva, misleč, da ga bom spustil v hišo. Vendar sem ga najprej vprašal, kaj prodaja. Na moje izrecno vprašanje mi je odgovoril, da nič, ima pa zame zanimivo ponudbo dodatnega zavarovanja. Ko sem ga vprašal, koliko to stane, mi je odgovoril da 20 € mesečno, nakar sem mu pojasnil, da tega s skromno pokojnino ne zmorem in ga opozoril, da mi ni odgovoril po pravici, ko sem ga vprašal, kaj mi prodaja.

Potem je kar nekoliko užaljeno pričel naštevati, kje vse ne bom prišel na vrsto, če zbolim, da bom čakal eno leto na pregled pri specialistu, ravno tako pri ostalih zdravstvenih storitev od fizioterapije, rentgena in tako dalje. Pojasnil sem mu, da bom pač čakal, potem je še nekaj časa vztrajal in nato odšel.

Tako da ne bi bilo slabo, da vaš članek objavite tudi v Nedeljskem dnevniku, katerega naročnik sem. Menim namreč, da Nedeljskega beremo večinoma starejši ljudje, ki jim takšni in drugačni ponudniki obljubljajo marsikaj, jih prestrašijo, da ne bodo zdravstveno oskrbljeni in marsikdo verjetno nasede. Nič nimam proti njihovemu zavarovanju, vendar naj ne bodo vsiljivi in naj ne strašijo ljudi.

Janez Koncilija, Mengeš

Priporočamo