Je Ljubljana sanjsko mesto za slovo od samskega stanu?
Izdajale so jih kičaste rožnate majice s sliko oddaje Zvezde plešejo. Pa tudi dejstvo, da so sredi jesenskega sobotnega popoldneva bosonoge pile penino. In tudi to, da so sicer nekoliko v zadregi plesale na pesem Dekleta se samo želijo zabavati, ki... Več »
Nadzornik naj bo neodvisen in naj konstruktivno gleda upravi pod prste
Da je dobro in učinkovito korporativno upravljanje družb v državni lasti eden ključnih dejavnikov za uspešne rezultate, so si strokovnjaki na tem področju edini. Vlada bi morala ne samo pripraviti jasno lastniško politiko, ampak se tudi ne bi smela... Več »
Za enim največjih holdingov Darka Horvata ostali visoki dolgovi
Od Aktive Naložb (zdaj CG Invest), nekoč ene ključnih družb iz poslovnega imperija Aktiva Holdings in enega največjih slovenskih privatizacijskih holdingov, so ostali le še težko prodajljive naložbe in visoki dolgovi. Tako so možnosti, da bi... Več »
Grozi mu stečaj, na cesto 100 zaposlenih
Danes se bodo sestali lastniki koprskega gradbenega podjetja, ki je v finančnih težavah. Zaradi dolgov se bodo najbrž odločili za stečaj, kar pomeni, da bo delo izgubilo okoli 100 zaposlenih. Več »
Milan Zver kot na lepotnem tekmovanju
Škandalozno vedenje donedavnega predsednika Smučarske zveze Slovenije Tomaža Lovšeta ob kandidaturi za organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva v Planici v Južni Koreji je šele sedaj razkrilo vzroke v odpovedi že pridobljene kandidature... Več »
Nedeljsko kosilo: Kos mesa po diplomatsko
Malo je takšnih, po katerih so slavilci njihovega lika in dela poimenovali kar tri različne jedi. Več »
Nadgrajena fižolova juha z makarončki
Čas je, da nadgradite klasično fižolovo juho. Še vedno potrebujete fižol, čebulo, česen in lovorjev list, poleg tega pa še nekaj rdečega vina, malo paradižnikove mezge, rožmarina in timijana. Po želji lahko v tej poslastici skuhate še nekaj testenin... Več »
Nedeljsko kosilo: Tetrazzini za Luiso
Tetrazzini je jed na osnovi testenin, ki se tradicionalno pripravlja s sesekljanim piščancem ali puranom. Več »
Prvo ekološko vino iz Vinakoper
Iz kleti Vinakoper je prišlo prvo ekološko vino. Grozdje za eko refošk iz linije Capris je pridelano ekološko, celoten proces v kleti pa je potekal po načelih »low intervention« in ekološke pridelave. »Leta pridelave našega prvega ekološkega vina bi... Več »
#intervju Primož Vilfan, vinski trgovec in distributer: Slovenci pijemo v Sloveniji pridelana vina
Primož Vilfan je v vinskem svetu dobri dve desetletji, leta 2008 pa je ustanovil distribucijsko mini podjetje Finavina, ki pokriva segment naravnih vin. Več »
#intervju Miha Ritonja, enolog: Cviček bi lahko postal svetovna zgodba
Če se je nekoč enološko znanje bolj kot ne prenašalo iz roda v rod na domačih posestvih in je bilo marsikaterega vinarja sram povedati, da ima pri kreiranju vin kakšnega svetovalca, danes praktično ni več nobene resne vinske hiše, ki ne bi imela... Več »