Z več kot 25-letnimi izkušnjami podjetje ustvarja trajnostne rešitve po meri za najzahtevnejše stranke. V skladu s trendi zelene energije so razvili tudi inovativne podkonstrukcije za montažo fotovoltaičnih panelov. Mirko Požar je prehodil dinamično karierno pot in kot prenekatera zgodba o uspehu se je tudi zgodba njegovega podjetja začela v domači garaži. Leta 1995, takoj po zaključeni fakulteti, je ustanovil svoje podjetje in se kot mlad podjetnik podal na pot, ki se je konec devetdesetih zdela najbolj obetavna – pot trgovanja. Je človek z bogatim inženirskim znanjem, svobodnega razmišljanja in s strastjo do inovacij. Soltec je tako danes sinonim za po meri narejene rešitve, ki presegajo zgolj senčila.

V osvajanje globalnega trga

Med finančno-gospodarsko krizo leta 2009 je Soltec začel razvijati nove produkte in našel pot do novih trgov, kar je vodilo k stabilni rasti. Leta 2012 je podjetje združilo moči z inženirji in arhitekti ter začelo dokazovati svoje tehnične in oblikovalske ambicije. Mednarodni preboj je doseglo leta 2013 na sejmu v Milanu, kjer je pridobilo projekte za izdelavo dinamičnih fasad in balkonskih sistemov v Franciji. Isto leto je podjetje lansiralo proizvodnjo bioklimatskih pergol, ki so postale ključni izdelek v njihovi ponudbi, saj danes predstavljajo 70 odstotkov poslovanja. Med pandemijo covida-19 je Soltec ponovno dokazal svojo sposobnost prilagajanja in izvedel strateško preobrazbo iz modela B2B v B2C. V podjetju so prisluhnili potrebam B2C-kupcev, ki so iskali večje udobje na domačih terasah in funkcionalne zunanje prostore, ki nudijo svobodo, zasebnost ter možnosti za delo in sprostitev.

Mirko Požar- 24.09.2024 - izbor dolenjsko-posavske Gazele - grad Mokrice //FOTO: Jaka Gasar

Mirko Požar Foto: Jaka Gasar

V letu 2023 se je vodstvu podjetja pridružil Marko Plazar, ki je s svojimi bogatimi izkušnjami iz korporativnega upravljanja fokusirano usmeril prodajo v direktno komunikacijo in prodajo končnim kupcem, zato se rast prodaje povečuje v dvomestnih številkah. Soltecov prodajni portfelj zdaj poleg pergol in dinamičnih fasad vključuje tudi nadstreške za avtomobile, napredne rešitve za shranjevanje, raznovrstne nadstreške, pametne smetarnike ter luksuzne zunanje kuhinje. Vsi njihovi izdelki so po meri prilagojeni strankam in sodobnim arhitekturnim trendom, kar zagotavlja estetski in funkcionalni dizajn. Podjetje je danes z dinamičnimi fasadami prisotno na več celinah, z outdoor programom pa se regionalno osredotoča na tri trge: Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško.

Nadaljnji razvoj naprednih tehnoloških rešitev

Podjetje se osredotoča na razvoj vrednosti za vse deležnike, ne zgolj na dobiček. Zavedajo se pomena ustvarjanja dodane vrednosti za kupce, zaposlene in lokalno skupnost, pri čemer skrbno ravnajo z viri in varujejo okolje. V prihodnje bodo svoje kompetence usmerjali v skupno dobro in dodano vrednost za vse deležnike. V Soltecu načrtujejo nadaljnji razvoj naprednih tehnoloških rešitev za izboljšanje kakovosti življenja svojih strank. Direktor Mirko Požar poudarja: »Naša ponudba je edinstvena na trgu, kar so potrdili tudi na največjem sejmu v Stuttgartu. Z inovativnimi rešitvami in natančnim pristopom gradimo prihodnost zunanjega bivanja.« Soltec tako ostaja zanesljiv partner, ki s svojim vrhunskim oblikovanjem in trajnostnim pristopom preoblikuje zunanje prostore v oaze udobja in funkcionalnosti. 

Soltec na kratko

Sedež: Dobova

Direktor: Mirko Požar

Prihodki leta 2023:
4,902 milijona evrov

Indeks rasti 2018–2023: 151

Število zaposlenih 2023: 38

Dodana vrednost na zaposlenega 2023: 45.122 evrov

 

Priporočamo