V četrtek malo pred deseto uro zvečer so se ljubljanski prometni policisti podali na lov za pobeglim voznikom, ki je na Škofljici s svojim cliom kršil vse mogoče cestne predpise. Sprva sta ga seveda hotela ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali, a ni šlo. Še več, voznik je pospešil in z nevarno vožnjo, pri kateri je zelo ogrožal druge udeležence v prometu, nadaljeval proti Igu.

Tam so se policisti odločili, da voznika ustavijo s stingerjem, posebno napravo, ki jo kot preprogo razpotegnejo čez cesto in ki vozniku prebode gume. Poteza je bila uspešna. Voznik je stinger prevozil, gume so se spustile in vožnja naprej ni bila mogoča. A sta 23-letni voznik iz Ljubljane in njegov 21-letni sopotnik poskušala pred policisti pobegniti peš v bližnji gozd. Akcija je bila kakopak obsojena na propad. Policisti so se podali za njima tudi s pomočjo službenih psov, kmalu sta bila izsledena in ujeta.

Clio je bil neregistriran, na njem so bile nameščene ukradene registrske tablice, voznik pa je bil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Za piko na i so policisti ugotovili še, da gre za njihovega starega znanca, po naših podatkih tatiča in vlomilca, ki bi moral že zdavnaj v zavod za prestajanje zaporne kazni in je bil za njim celo razpisan ukrep za prijetje in privedbo. Policisti so za to poskrbeli, avto pa zasegli. Pri 21-letnem sopotniku pa so našli še nekaj gramov konoplje v obliki rastlinskih delcev in smole.