Ko je ljubljanski mestni svet v polni sestavi, na – ne najbolj udobnih – sedežih v veliki sejni dvorani mestne hiše sedi 45 mestnih svetnic in svetnikov. Na treh od teh neudobnih sedežev so se predstavniki Ljubljančank in Ljubljančanov že zamenjali. V tekočem mandatu so mestni svet predčasno zapustili Mojca Kavtičnik Ocvirk (Lista Zorana Jankovića), Nejc Brezovar (SMC) in pred kratkim Jernej Pavlin (SDS). Nadomestili so jih Mojca Lozej (LZJ), Klemen Babnik (SMC) in Ida Medved (SDS).

Glede na rezultate volitev leta 2014 se je nekoliko premešala tudi sestava sveta. Najmočnejša svetniška skupina Lista Zorana Jankovića je mandat začela z 21 svetniki, pozneje se jim je pridružila še Emilija Mitrović, ki je bila izvoljena na listi Združene levice (zdaj Levica). Iz svetniškega kluba Levice je predčasno izstopil Denis Striković, tako da barve Levice zastopa le še Nataša Sukić. Tudi dvojec DeSUS je razpadel, tako da DeSUS uradno zastopa le še Marija Horvat, Anton Kastelic pa je samostojni svetnik.

17 svetnikov bilo na vseh sejah

Mestni svet se je v sedanjem mandatu doslej s

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra